Η αξιωματική αντιπολίτευση είναι αποφασισμένη να σφίξει κι άλλο τον κλοιό γύρω από τον υπουργό Εθνικής Αμυνας, όπως διαφαίνεται και από την κατάθεση στη Βουλή του αιτήματος για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής. Με τη χθεσινή κίνηση, η Πειραιώς αποσκοπεί να φέρει ως απολογούμενο ενώπιον των βουλευτών τον Πάνο Καμμένο και παράλληλα να εκθέσει ακόμη περισσότερο τον Πρωθυπουργό για την κάλυψη που παρέχει.

Στην πρόταση που κατέθεσε σύσσωμη η Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ κάνει λόγο για εμπλοκή που «αναδεικνύει ενδεχόμενες πολιτικές και ποινικές ευθύνες». Επαναφέρει, εξάλλου, το ερώτημα που είχε θέσει προ ημερών στη Βουλή ο Κυριάκος Μητσοτάκης, δηλαδή αν ο Πρωθυπουργός είχε ενημερωθεί από τον υπουργό για τις ενέργειές του. Ακόμη, στη γαλάζια πρόταση δίνεται μεγάλο βάρος στις συνομιλίες του κρατουμένου με τον λιμενικό υπάλληλο Χριστοφορίδη. Οπως αναφέρει η αξιωματική αντιπολίτευση, «μεταξύ αυτών ακούγονται εκ μέρους τού ως άνω αναφερόμενου λιμενικού τα εξής: “Εξολοθρεύουν κατευθείαν την οικογένεια Μητσοτάκη. Εχουν τελειώσει, δέκα χρόνια ΣΥΡΙΖΑ […] δηλαδή δεν τους νοιάζει για τους Τούρκους”». «Η εν λόγω αναφορά, στο μέτρο που δεν έχει διαψευστεί μέχρι στιγμής από κανένα, δίνει μια σημαντική πολιτική διάσταση στη στάση και στον ρόλο του εν λόγω λιμενικού λειτουργού, καθώς σκιαγραφεί την επιδίωξη αποδυνάμωσης του προέδρου της ΝΔ και την παραμονή της παρούσας κυβέρνησης στην εξουσία» αναφέρεται στην πρόταση.

Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ. Την πρόταση για Εξεταστική Επιτροπή στην υπόθεση Καμμένου θα στηρίξει και η Δημοκρατική Συμπαράταξη, καθώς επισημαίνει ότι πρόκειται για θέμα που χρήζει διερεύνησης από τη Δικαιοσύνη. Η Φώφη Γεννηματά, άλλωστε, δεν έχει σκοπό να αφήσει τις επιθέσεις του Πρωθυπουργού αναπάντητες –ειδικά λίγες μόνο μέρες μετά την πρόσκληση Τσίπρα σε ένα «κοινό προοδευτικό μέτωπο».

«Η αγωνία για την παραμονή στην εξουσία κάνει τον κ. Τσίπρα να μοιάζει όλο και περισσότερο με τον κ. Καμμένο. Με το ίδιο ύφος και ήθος. Ετσι αγκαλιασμένοι οδηγούνται στον γκρεμό» αντεπιτέθηκε χθες η επικεφαλής της ΔΗΣΥ, εξομοιώνοντας τον Αλέξη Τσίπρα με τον κυβερνητικό του εταίρο. «Κανέναν δεν πείθει παριστάνοντας τον υπέρμαχο της διαφάνειας, την ίδια στιγμή που αρνείται κάθε έρευνα και έλεγχο για τον βίο και την πολιτεία της κυβέρνησης του» πρόσθεσε.

Ακόμη μια φορά, εξάλλου, υπερασπίστηκε τον Κώστα Σημίτη για τη στοχοποίησή του από τον Πρωθυπουργό: «O κ. Τσίπρας, αντί να απολογηθεί στην επέτειο του δημοψηφίσματος με το οποίο εξαπάτησε τον ελληνικό λαό, είχε το θράσος να επιτεθεί για μια ακόμα φορά στη Δημοκρατική Παράταξη. Στη παράταξη που έκανε την Ελλάδα μέλος της ευρωζώνης και την έσωσε από την καταστροφή τής άτακτης χρεοκοπίας, αλλά και από τον όλεθρο που την απειλούσε τέτοιες ημέρες πριν από δύο χρόνια εξαιτίας των τυχοδιωκτικών επιλογών του» σχολίασε η επικεφαλής της ΔΗΣΥ, συμπληρώνοντας για τον Αλέξη Τσίπρα πως «πανικόβλητος επιμένει να αναζητά σωσίβιο πολιτικής επιβίωσης στη σπίλωση και την εξόντωση των πολιτικών του αντιπάλων».