Η βία χτύπησε πάλι το βραζιλιάνικο ποδόσφαιρο. Οπαδός έπεσε νεκρός από σφαίρα κατά τη διάρκεια επεισοδίων στο Ρίο ντε Ζανέιρο μετά τη λήξη του αγώνα της Βάσκο ντα Γκάμα με τη Φλαμένγκο. Οι φιλοξενούμενοι επικράτησαν με 1-0 και με το σφύριγμα της λήξης εξαγριωμένοι οπαδοί της Βάσκο ντα Γκάμα εισέβαλαν στον αγωνιστικό χώρο. Ακολούθησαν συμπλοκές με δυνάμεις της αστυνομίας, τόσο εντός γηπέδου όσο και στις εξέδρες. Παράλληλα, οι παίκτες της Φλαμένγκο αποχώρησαν τρέχοντας προς τα αποδυτήρια, καθώς οπαδοί των γηπεδούχων τους πετούσαν αντικείμενα.

Οι αστυνομικές δυνάμεις έκαναν χρήση χημικών στην προσπάθεια να αντιμετωπίσουν τους οπαδούς των γηπεδούχων, ενώ ακούστηκαν πυροβολισμοί κοντά στη θύρα 9 του γηπέδου.

Ενας 27χρονος διακομίστηκε νεκρός στο νοσοκομείο από πυροβολισμό στο στήθος, ενώ έχουν αναφερθεί άλλοι τρεις τραυματίες από σφαίρες στα πόδια.

Η αστυνομία κράτησε τους οπαδούς της Φλαμένγκο στις εξέδρες, καθώς τα επεισόδια συνεχίστηκαν και εκτός γηπέδου και θέλησαν να αποφύγουν ακόμα χειρότερες καταστάσεις.

Τα επεισόδια στα γήπεδα της Βραζιλίας είναι συχνό φαινόμενο τα τελευταία χρόνια και αρκετοί οπαδοί έχουν χάσει τη ζωή τους. Πριν από το Μουντιάλ του 2014 υπήρχε μεγάλη ανησυχία, καθώς δύο ημέρες μετά την κλήρωση για τη διοργάνωση είχαν σημειωθεί σοβαρά επεισόδια κατά τη διάρκεια του αγώνα Βάσκο ντα Γκάμα – Ατλέτικο Παραναένσε, με αποτέλεσμα τη διακοπή για μία ώρα. Μάλιστα χρειάστηκε να προσγειωθεί στον αγωνιστικό χώρο στρατιωτικό ελικόπτερο προκειμένου να παραλάβει τραυματίες.