Με ένα πλήγμα από σουγιά απευθείας στην καρδιά από τα χέρια ενός οργισμένου 21χρονου οδηγού ταξί «έσβησε» στα 19 του χρόνια ένας βρετανός τουρίστας, ενώ τραυματισμένοι μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο τέσσερις φίλοι του. Η δολοφονία του Ρόμπερτ Τζέιν Σεβάζ έγινε τον Ιούλιο του 2011 στον Λαγανά. Είχε έρθει διακοπές στην περιοχή για να γιορτάσει την αποφοίτησή του. Τραγική ειρωνεία είναι ότι μία μέρα πριν από το φονικό είχε επικοινωνήσει με την οικογένειά του για να τους πει πόσο καλά περνά στις διακοπές του.

Το μοιραίο βράδυ, σύμφωνα με τις μαρτυρίες, μαζί με άλλους τέσσερις βρετανούς φίλους του έτρωγαν σε ένα ταχυφαγείο. Στον ίδιο δρόμο είχε σταθμεύσει το ταξί του ένας 21χρονος. Η παρέα των νεαρών, σύμφωνα με την μαρτυρία του οδηγού, άρχισε να τον χλευάζει και να τον σημαδεύει με τα γνωστά από τα γήπεδα λέιζερ. Η κατάσταση γρήγορα φορτίστηκε, ακολούθησε έντονος διαπληκτισμός και σε έξαλλη κατάσταση ο οδηγός ταξί πήρε έναν σουγιά από το ταξί του και επιτέθηκε στους τουρίστες.

Στη Μύκονο. Συγκλονιστικό είναι και το βίαιο περιστατικό που στοίχισε τη ζωή ενός 20χρονου αυστραλού τουρίστα από άγριο ξυλοδαρμό τον οποίο δέχθηκε από μπράβο τον Ιούλιο του 2008, στη Μύκονο.

Το τραγικό περιστατικό, όπως διαπιστώθηκε, προκλήθηκε απο μια απλή υπόνοια υπαλλήλων γνωστού κλαμπ ότι ο τουρίστας και η παρέα του είχαν κλέψει μια τσάντα. Αντί να ειδοποιήσουν την Αστυνομία αποφάσισαν να «καθαρίσουν» μόνοι τους. Με ένα τζιπ ακολούθησαν τον τουρίστα και την παρέα του και τους σταμάτησαν. Παριστάνοντας τους αστυνομικούς, τους ζήτησαν τα διαβατήριά τους. Οταν αυτοί αρνήθηκαν, ο ένας από τους μπράβους έβγαλε ένα πτυσσόμενο κλομπ με το οποίο κατάφερε το θανάσιμο πλήγμα στον Αυστραλό. Επειτα παράτησαν αυτόν και τους φίλους του αιμόφυρτους και αβοήθητους στον δρόμο και στη συνέχεια επέστρεψαν στη δουλειά τους σαν να μην είχε συμβεί τίποτα.  

Αρκετά χρόνια μετά, οι διακοπές ενός 31χρονου Κύπριου και της συζύγου του στη Μύκονο θα άλλαζαν για πάντα τη ζωή τους. Ο άντρας έπεσε θύμα άγριου ξυλοδαρμού από μπράβο πασίγνωστου μπαρ σε παραλία της Μυκόνου, με αποτέλεσμα να μεταφερθεί σε κωματώδη κατάσταση στο νοσοκομείο. Για περισσότερο από επτά μήνες παρέμεινε σε κώμα και χρειάσθηκε να μεταφερθεί σε ειδική κλινική στο Ισραήλ.

Το βίαιο περιστατικό από το οποίο κινδύνευσε να χάσει τη ζωή του ο 31χρονος έλαβε χώρα στις 6 Σεπτεμβρίου του 2015.

Προηγουμένως ο Κύπριος είχε διαπληκτισθεί με έναν πελάτη, γεγονός που προκάλεσε την παρέμβαση των μπράβων του μαγαζιού που τον έδιωξαν. Ο 31χρονος προσπάθησε να επιστρέψει στο κλαμπ για να παραλάβει τη σύζυγό του και τότε δέχθηκε την επίθεση από σεκιούριτι του μπαρ που τον έστειλε στο νοσοκομείο.