Ανεβαίνει σταδιακά έως και την Πέμπτη η θερμοκρασία.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, που εξέδωσε έκτακτο δελτίο, στο εσωτερικό της ηπειρωτικής χώρας η μέγιστη τιμή της θα φθάσει κατά τόπους την Τρίτη στα βόρεια τους 37, στα υπόλοιπα τους 38 και πιθανόν κατά τόπους τους 39 βαθμούς Κελσίου.

Την Τετάρτη και την Πέμπτη ο υδράργυρος θα δείξει τους 39 με 40 και κατά τόπους τους 41 βαθμούς Κελσίου.

Στις παραθαλάσσιες περιοχές, το Ιόνιο, το ανατολικό Αιγαίο, τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη, την Τρίτη η μέγιστη θερμοκρασία θα είναι από 34 έως 36 βαθμούς, την Τετάρτη από 36 έως 38, την Πέμπτη στους 37 με 38 και κατά τόπους στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και την Κρήτη στους 39 με 40 βαθμούς Κελσίου.

Στις υπόλοιπες νησιωτικές περιοχές το θερμόμετρο θα φθάσει την Τρίτη έως τους 31 βαθμούς, ενώ την Τετάρτη και την Πέμπτη τους 33 με 34 βαθμούς Κελσίου.

Την Παρασκευή η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακή πτώση από τα βόρεια. Θα γίνει αισθητή αρχικά στα βόρεια κι ανατολικά ηπειρωτικά και το Σάββατο σε όλη τη χώρα.

«Αυτή τη φορά, αντίθετα με το προηγούμενο Σαββατοκύριακο, πνέουν μελτέμια που δίνουν ανάσες δροσιάς. Ολες τις ημέρες στα ανατολικά θα έχουμε ένα βοριαδάκι από 5-6 έως 7 μποφόρ. Από τα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας θα έχουμε ένα μικρό διάλειμμα στους βοριάδες για μία ή δύο μέρες και η θερμοκρασία πιθανόν να αγγίξει τους 39 μέχρι και 40 βαθμούς Κελσίου και έπειτα πάλι θα επιστρέψουμε στους 33 μέχρι 35 βαθμούς» είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διευθυντής του Μετεωρολογικού Κέντρου της ΕΜΥ, Αντώνης Λάλος.