Προθεσμία να απολογηθεί την Τετάρτη ζήτησε και πήρε από τον ανακριτή, μέσω του συνηγόρου του, ο 85χρονος από την Παλαιόχωρα Χανίων, ο οποίος το βράδυ του Σαββάτου πυροβόλησε και σκότωσε τον 58χρονο γιο του, στην περιοχή Αγιοι Θεόδωροι.

Ο ηλικιωμένος αντιμετωπίζει τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας και απόπειρας ανθρωποκτονίας, καθώς και της παράβασης του νόμου περί όπλων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 85χρονος βρίσκεται σε κατάσταση σύγχυσης, δεν δείχνει να έχει συνειδητοποιήσει την πράξη του, ενώ οι δικαστικοί λειτουργοί ζήτησαν να υποβληθεί σε ψυχιατρική εξέταση.

Η οικογενειακή τραγωδία εκτυλίχθηκε όταν ο 58χρονος επισκέφθηκε τον πατέρα του στο σπίτι όπου διέμενε μόνος. Το θύμα χτύπησε την πόρτα του σπιτιού χωρίς να λάβει απάντηση και, όταν προσπάθησε να μπει μέσα από το παράθυρο, δέχτηκε τα πυρά από τον πατέρα του, που τον πέρασε για κλέφτη.

Ο δράστης «ταμπουρώθηκε» μέσα στο σπίτι και πυροβολούσε ανά διαστήματα. Τελικά, τα ξημερώματα της Κυριακής, αστυνομικοί κατάφεραν να μπουν στο σπίτι και να τον συλλάβουν.

Στη διάρκεια της επιχείρησης, τραυματίστηκε ελαφρά ένας αστυνομικός.

Στο σπίτι του δράστη βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πέντε όπλα.

Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή Κρήτης, ο θάνατος του 58χρονου ήταν ακαριαίος. Το θύμα έφερε τραύμα στη θωρακική χώρα, που προκλήθηκε από κυνηγετικό όπλο και από απόσταση 2,5 – 3 μέτρων.