Αν μη τι άλλο, όταν ένα θεσμικό καμπανάκι χτυπάει με τέτοια συχνότητα, υπάρχει θέμα. Κι όταν το καμπανάκι αυτό το χτυπάει η Ενωση Εισαγγελέων Ελλάδος, το θέμα είναι μείζον. Η ανακοίνωση της εν λόγω Ενωσης είναι εξόχως σοβαρή και ανησυχητική. Και δεν περιγράφει απλώς την επιχείρηση χειραγώγησης της Δικαιοσύνης από τη σημερινή κυβέρνηση, αλλά μια θεσμική βόμβα που είναι έτοιμη να πλήξει τα θεμέλια της ίδιας της Δημοκρατίας.

Γιατί οι πρόσφατες ανοίκειες επιθέσεις του αναπληρωτή υπουργού Υγείας εναντίον των αποφάσεων των ανώτατων δικαστηρίων της χώρας και μάλιστα με χυδαίους χαρακτηρισμούς από τον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook ήταν απλώς και μόνο η κορυφή ενός παγόβουνου, βάση του οποίου είναι μια πρωτόγνωρη και χωρίς προηγούμενο απόπειρα να ελεγχθεί ή και να απαξιωθεί η Δικαιοσύνη. Είναι γνωστό πως οι σημερινοί κυβερνώντες έχουν αλλεργία στους θεσμούς. Εξάλλου με το αφήγημα της υπόταξής τους εξελέγησαν ή και έπεισαν το εκλογικό τους ακροατήριο. Οχι τυχαία, ο ίδιος ο Πρωθυπουργός καλύπτει τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας και τον αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης, ο οποίος παρεμπιπτόντως επίσης δέχεται τα βέλη της Ενωσης Εισαγγελέων.

Οταν όμως φτάνουν οι Εισαγγελείς να μιλούν για κίνδυνο που διατρέχει η Δημοκρατία, ενώ έχουν προηγηθεί τόσες ανακοινώσεις και από άλλες ενώσεις όπως η Ενωση Δικαστών και Εισαγγελέων, κάτι σάπιο υπάρχει στο βασίλειο της Δανιμαρκίας. Και μια δυσάρεστη οσμή απειλεί να πλήξει τον τρίτο πυλώνα της Δημοκρατίας. Τη Δικαιοσύνη.