Με δυναμική παρουσία της Αυτοδιοίκησης έγινε το Σάββατο στην Καρύταινα (το χωριό που εικονίζονταν στο πεντοχίλιαρο, πριν γίνει πετσετάκι…) η πρώτη γιορτή αναβίωσης του παραδοσιακού θερισμού και αλωνίσματος, με πρωτοβουλία του Συλλόγου Καρυτινών Αθήνας και Πειραιά.

Παρών ως οικοδεσπότης ο καλλικρατικός δήμαρχος Μεγαλόπολης Διονύσης Παπαδόπουλος, ο οποίος στα πολιτικά πηγαδάκια παραπονιόταν για την εκκρεμότητα στο ζήτημα των προστίμων σε δικαιούχους αποζημιώσεων από τις πυρκαγιές του 2007 στον Νομό Αρκαδίας, θέμα που είχε συζητήσει, χωρίς να λυθεί, και με τον υφυπουργό Κοινωνικών Ασφαλίσεων Τάσο Πετρόπουλο. Σήμερα ο δήμαρχος ξανάρχεται στην Αθήνα για να συναντηθεί το μεσημέρι με τον διευθυντή του ΕΦΚΑ Θανάση Μπακαλέξη και να πιέσει για λύση, ζητώντας με την ευκαιρία και υπηρεσιακή στήριξη του υποκαταστήματος ΙΚΑ-ΕΤΑΜ στη Μεγαλόπολη.

Στην Καρύταινα όμως ήταν και ο Νίκος Ζενέτος, δήμαρχος Ιλίου (από το 2006) που γεννήθηκε στα γειτονικά Καλυβάκια. Κι εφόσον ενίσχυσα την πατριδογνωσία μου, να μοιραστώ μαζί σας ότι στο χωριό του (που συναντάς στον δρόμο Καρύταινας – Μεγαλόπολης, πριν από τον Καρβουνάρη) ξεχωριστή είναι η Γιορτή της προβατίνας το πρώτο Σάββατο μετά τον Δεκαπενταύγουστο. Και όπου ασφαλώς μάς κάλεσε όλους.