Στη Λαϊκή Ενότητα του Παναγιώτη Λαφαζάνη ακόμη ψάχνονται, αν και φίλοι –γιατί έλειπα –με διαβεβαίωσαν ότι το πρώτο φεστιβάλ που διοργάνωσαν οι νεολαίοι της, την Παρασκευή και το Σάββατο στην Ερμού και στο αμαξοστάσιο ΟΣΥ, πήγε καλά. Το βάφτισαν μάλιστα Unity (Ενότητα) και το προώθησαν –κυρίως διαδικτυακά –ως «δυο μέρες με ριζοσπαστικές ιδέες, μουσική, πολιτική συζήτηση και διασκέδαση».

Ουσιαστικά, ήταν δύο μέρες συζητήσεων με εκπροσώπους της ευρωπαϊκής Αριστεράς από τη Γαλλία (Ανυπόταχτη Γαλλία), την Ισπανία (Podemos – Ενωμένη Αριστερά), την Πορτογαλία (Μπλόκο της Αριστεράς), τη Γερμανία (Η Αριστερά), τον βρετανό ακτιβιστή – πανεπιστημιακό Νιλ Ντέιβιντσον και τον γνωστό εν Ελλάδι Βέλγο Ερίκ Τουσέν. Θέμα των συζητήσεων αυτών «η άμεση εναλλακτική λύση και η σοσιαλιστική προοπτική».

Τη δεύτερη μέρα βρέθηκαν στο ίδιο πάνελ τρεις παλιοί γνώριμοι: ο Λαφαζάνης, επικεφαλής της ΛΑΕ, ο Αλέκος Αλαβάνος του Σχεδίου Β και η Ζωή Κωνσταντοπούλου της Πλεύσης Ελευθερίας. Οχι, ενότητα δεν έχουμε ακόμη, παρότι Αλαβάνος και Λαφαζάνης είναι πολύ κοντά. Η Ζωή συνεχίζει μόνη και αντιμνημονιακή, αν και η γκρίνια από στελέχη της ΛΑΕ δεν έλειψε για την παρουσία της στο πάνελ, αφού σύμφωνα με μια ανάγνωση το κόμμα τής πρώην προέδρου της Βουλής δεν καταγράφεται στο αριστερό μέτωπο… Οπως δεν καταγράφεται δυναμικά ούτε στις δημοσκοπήσεις!