Την ώρα που οι εισαγγελικές Αρχές ερευνούν προς κάθε κατεύθυνση τις σοβαρές καταγγελίες του ισοβίτη Ευθύμιου Γιαννουσάκη περί πιέσεων που δέχθηκε για να στοχοποιήσει στην υπόθεση της μεταφοράς 2,1 τόνων ηρωίνης με το πλοίο «Noor 1» τον επιχειρηματία Βαγγέλη Μαρινάκη, οι δικαστές του Πενταμελούς Εφετείου Πειραιά με οριακή πλειοψηφία απέρριψαν την αίτηση αναστολής εκτέλεσης της ποινής του κρατουμένου.

Επειτα από εξαντλητική διαδικασία οι δικαστές, με ψήφους 3 έναντι 2, είπαν «όχι» στην αίτηση αναστολής εκτέλεσης της ποινής που είχε υποβάλει ο ισοβίτης, επικαλούμενος λόγους ασφαλείας για τη ζωή του.

Δύο μέλη του δικαστηρίου είχαν την άποψη ότι ο εν λόγω κατηγορούμενος πρέπει να αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους μέχρις ότου η υπόθεση για την οποία κρίθηκε ένοχος πρωτοδίκως εκδικαστεί επί της ουσίας σε δεύτερο βαθμό από τους αρμόδιους συναδέλφους τους. «Καλή τύχη» του ευχήθηκε η πρόεδρος του δικαστηρίου όταν έληξε τη συνεδρίαση. Πρόσθεσε μάλιστα ότι «τα αρμόδια όργανα της πολιτείας έχουν την υποχρέωση να σας διασφαλίσουν» απαντώντας ουσιαστικά στις καταγγελίες του κρατουμένου περί διακινδύνευσης της ζωής του μέσα στη φυλακή.

Ηδη ο ισοβίτης είχε διαψεύσει ότι δέχθηκε επίσκεψη από πρώην υπουργό της ΝΔ και αποκάλυψε ότι τον επισκέπτονταν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. «Είναι η πρώτη φορά που οι εκβιαστές έχουν εκπρόσωπο Τύπου. Αυτός έγραψε δημοσιεύματα ότι ήρθε πρώην υπουργός της ΝΔ στη φυλακή, να με πείσει να αλλάξω την κατάθεσή μου. Είναι όμως ερασιτέχνες λασπολόγοι γιατί ούτε από Τοπική της ΝΔ δεν έχει έρθει κάποιος να με επισκεφθεί. Αντίθετα, έρχονται στελέχη πολιτικά του ΣΥΡΙΖΑ με θέσεις στη Δημόσια Διοίκηση. Αυτοί οι κύριοι με επισκέπτονταν μέχρι που έγινα κακό παιδί για να με διαβεβαιώσουν ότι το υπουργείο είναι μαζί μου» είπε ο κατηγορούμενος απευθυνόμενος στους δικαστές του Πενταμελούς Εφετείου Αναστολών.

«ΣΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ…». Οσον αφορά τους ισχυρισμούς του περί ασφάλειας της ζωής του ο Γιαννουσάκης είχε υποστηρίξει: «Με όλο τον σεβασμό, κύριε εισαγγελέα, η πρότασή σας να επιστρέψω στη Χαλκίδα (σ.σ. εννοεί τις φυλακές Χαλκίδας) με στέλνει στον θάνατο. Σε έναν θάλαμο 18 ατόμων μπορεί κάποιος στις τρεις το πρωί να βάλει κάτι στο νερό ή στο φαγητό μου».

Το αίτημα του κρατουμένου, όπως αποδείχθηκε με τη δικαστική απόφαση, έστω και οριακά απορρίφθηκε. Οι συνήγοροί του πάντως είναι διατεθειμένοι να ξαναδώσουν κα μάλιστα σύντομα νέα μάχη στις δικαστικές αίθουσες υποβάλλοντας δεύτερο αίτημα αναστολής εκτέλεσης της ποινής του εντολέα τους, ασκώντας δικαίωμα που τους παρέχει ο νόμος.