Επιμονή στη σκληρή αντιπολίτευση και μηδενική ανοχή στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ θα επαναβεβαιώσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στους βουλευτές και στα στελέχη της ΝΔ στη συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος.

Στόχος του ηγετικού επιτελείου της Πειραιώς είναι να στείλει μήνυμα σε ολόκληρο τον κομματικό μηχανισμό πως η ΝΔ δεν θα πρέπει να χαλαρώσει εν μέσω θέρους, αλλά αντίθετα να ανεβάσει ρυθμούς. Αιχμή του δόρατος της γαλάζιας αντιπολίτευσης θα εξακολουθήσουν να είναι οι υποθέσεις Καμμένου αλλά και το Plan B του Γιάνη Βαρουφάκη. Εντούτοις, όπως προεξοφλείται, γαλάζια πυρά θα συνεχίσουν να εκτοξεύονται στον κυβερνητικό συνασπισμό για όλα τα πεδία της καθημερινότητας, όπως για την παιδεία, τη δημόσια ασφάλεια, την οικονομία. Πεποίθηση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης και των στενών συνεργατών του είναι πως η κυβέρνηση βρίσκεται σε πραγματικό αδιέξοδο και είναι συνεχώς απολογούμενη για τις αποτυχίες της και την εμπλοκή υπουργών της σε σκανδαλώδεις υποθέσεις.

Επιδίωξη του γαλάζιου στρατηγείου είναι αυτό να γίνει πλήρως αντιληπτό και από τους πολίτες και γι’ αυτό –όπως επισημαίνεται –η ΝΔ θα πρέπει να ανεβάσει τους τόνους της αντιπαράθεσης με τη συγκυβέρνηση.

«Εχουμε δείγμα γραφής». Το στίγμα αυτής της τακτικής είχε δώσει και την περασμένη εβδομάδα ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη Βουλή, όπου εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον Πρωθυπουργό, αλλά και σε τηλεοπτική συνέντευξη που είχε παραχωρήσει μία ημέρα μετά. «Η κυβέρνηση αυτή κυβερνάει ήδη 30 μήνες. Κυβερνάει, δηλαδή, περίπου όσο κυβέρνησε και η προηγούμενη κυβέρνηση. Δείγματα γραφής έχουμε. Δεν περιμένω εγώ να δω τίποτα παραπάνω από αυτήν την κυβέρνηση» είχε σχολιάσει δείχνοντας πως δεν είναι διατεθειμένος να δώσει άλλη ανοχή στους κυβερνώντες. Τήρηση αυτής της γραμμής αναμένεται να ζητήσει μεθαύριο και στο ανώτατο συλλογικό όργανο του κόμματος.

Τόσο η εμπλοκή του Πάνου Καμμένου στην ποινική υπόθεση του «Noor 1» όσο και τα νέα στοιχεία για το Βαρουφάκης-γκέιτ θα συνεχίσουν να αποτελούν προτεραιότητα στην αντιπολιτευτική ατζέντα της ΝΔ. Χθες ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Βασίλης Κικίλιας σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση για την υπόθεση του υπουργού Εθνικής Αμυνας πως «όσα πολιτικά και επικοινωνιακά τερτίπια και αν κάνει ο κ. Τσίπρας, δεν θα μπορέσει να αποφύγει το να έρθει όλη η αλήθεια στο φως».