Σήραγγα του χρόνου

Ξεφυλλίζοντας τα βιβλία ιστορίας του ποδοσφαίρου σε κάθε χώρα θα παρατηρήσουμε ότι παντού, στα χρόνια που προηγήθηκαν, σιγά σιγά προχωρούσαν στις απαραίτητες αλλαγές για τη βελτίωση του αθλήματος. Θα περίμενε λοιπόν κάποιος ουδέτερος παρατηρητής να διακρίνει τα ίδια στοιχεία και στο ελληνικό βιβλίο. Εδώ όμως η επιστροφή στο παρελθόν μάλλον προκαλεί μελαγχολία και προβληματισμό. Αν γυρίσουμε τον χρόνο πίσω θα δούμε τα γήπεδα γεμάτα, καλό ποδόσφαιρο και πάνω απ’ όλα τους φιλάθλους να χαίρονται την παρουσία τους στις εξέδρες. Ακριβώς το αντίθετο από αυτό που συμβαίνει σήμερα. Ο κόσμος έχει γυρίσει την πλάτη, προτιμάει να δει ένα παιχνίδι στην καφετέρια ή το καφενείο της γειτονιάς του, παρά να πληρώσει εισιτήριο και να πάει στο γήπεδο. Οχι ότι δεν έγιναν προσπάθειες να βελτιωθούν αρκετά πράγματα, αλλά ουσιαστικά τα εμπόδια πάντα ήταν πολλά. Η κατάσταση παραμένει στάσιμη, παρά το γεγονός ότι τα θέματα συζητούνται και έχουν καταγραφεί. Βγαίνοντας από τη σήραγγα, το φως δεν είναι και τόσο δυνατό.

Μαρία

Σε αρκετές συζητήσεις την περασμένη εβδομάδα ακούστηκε το όνομα της Μαρίας Σάκκαρη. Αρκετοί φίλοι του αθλητισμού ρωτούσαν να μάθουν περισσότερα στοιχεία για αυτήν, διαπιστώνοντας ότι είναι ένα κορίτσι με ταλέντο και πείσμα. Η 21χρονη πρωταθλήτρια του τένις έδωσε πολλές υποσχέσεις για το μέλλον στην παρουσία της στο φημισμένο τουρνουά Γουίμπλεντον. Στα χορτάρινα γήπεδα του All England Club, η Σάκκαρη είχε δύο εξαιρετικές εμφανίσεις, αποκλείοντας αθλήτριες που ήταν στο τοπ 50 της παγκόσμιας κατάταξης. Αποκλείστηκε στον τρίτο γύρο από τη Βρετανίδα Τζο Κόντα, η οποία είναι στο Νο 7 και παράλληλα ένα από τα φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου. Με την παρουσία της στο Γουίμπλεντον, η Σάκκαρη κέρδισε θέσεις στην παγκόσμια κατάταξη και παράλληλα εξασφάλισε την παρουσία της στο κυρίως ταμπλό του επόμενου Γκραν Σλαμ, του Αμερικανικού Οπεν, στη Νέα Υόρκη.

Οικογένεια Τιλί

Ο Τιμ Τιλί, ο 28χρονος φόργουορντ που απέκτησε πρόσφατα ο Ολυμπιακός, προέρχεται από αθλητική οικογένεια, όχι όμως από τον χώρο του μπάσκετ. Για την ακρίβεια, ο Τιμ είναι –με εξαίρεση τον μικρότερο γιο της οικογένειας –ο μοναδικός που ξέφυγε από το βόλεϊ, με το οποίο ασχολήθηκε ο άλλος αδελφός του, αλλά και η μητέρα του. Οσο για τον πατέρα του; Είναι ο Λοράν Τιμ, προπονητής της εθνικής ομάδας γυναικών της Γαλλίας, που κατέκτησε το Γουόρλντ Λιγκ νικώντας στον τελικό στην Κοριτίμπα τη Βραζιλία με 3-2.

Νούμερο 1

Αλλη μία εκκρεμότητα έκλεισε ο Ατρόμητος. Κι αυτή αφορούσε τη θέση του τερματοφύλακα, καθώς ο αντικαταστάτης του Γκορμπούνοφ βρέθηκε τελικά στη Σερβία και είναι ο 25χρονος Νίκολα Μίρκοβιτς. Ο πανύψηλος πορτιέρο (1,93 μ.) αναδείχθηκε πέρυσι κορυφαίος τερματοφύλακας, αρχικά στη Σπάρτακ Σουμπότιτσα και στη συνέχεια στη Ραντ Βελιγραδίου. Ο Μίρκοβιτς υπέγραψε συμβόλαιο για δύο χρόνια και πιάνει δουλειά από σήμερα, καθώς θα ταξιδέψει με την υπόλοιπη αποστολή για προετοιμασία στο Πήλιο.