Την πρώτη τους επαφή με τα νερά του Θερμαϊκού είχαν χθες τα πληρώματα των 133 ομάδων (73 στους άντρες και 60 στις γυναίκες) οι οποίες θα συμμετέχουν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ιστιοπλοΐας για σκάφη τύπου 470, που άρχισε την Παρασκευή με τις πρώτες μετρήσεις των σκαφών.

Η λεγόμενη Practice Race (κούρσα προπόνησης) έγινε χθες, με τα πληρώματα να παίρνουν μια πρώτη γεύση από τον υγρό στίβο της Θεσσαλονίκης και από σήμερα αρχίζουν οι πρώτες αγωνιστικές ιστιοδρομίες, ενώ από την Τετάρτη και μέχρι την Παρασκευή θα γίνουν οι έξι κούρσες της τελικής φάσης, από όπου θα ξεκαθαρίσουν και τα πληρώματα που θα μπουν το Σάββατο στις κούρσες των μεταλλίων.

Οι ιστιοδρομίες που σηματοδοτούν και την επίσημη έναρξη της αγωνιστικής δράσης αρχίζουν το μεσημέρι της Δευτέρας, με την πρώτη να έχει προγραμματιστεί για τις 12 μεσ., Θεού θέλοντος και καιρού (ένταση ανέμου) επιτρέποντος.

Στις εγκαταστάσεις του διοργανωτή τού Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, του Ναυτικού Ομίλου Θεσσαλονίκης, διεξήχθη και η γενική συνέλευση της κλάσης 470 που γίνεται κάθε χρόνο παράλληλα με τους αγώνες, συνήθως κατά τη διάρκεια του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος 470.

Η οποία φέτος είχε ιστορική σημασία καθώς συζητήθηκαν και αποφασίστηκαν οι μελλοντικές αλλαγές που πρόκειται να γίνουν στα σκάφη 470 σε ό,τι αφορά το κατάρτι και τα πανιά τους.