Πέρυσι τέτοια εποχή ο Ολυμπιακός προετοιμαζόταν για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ και τα παιχνίδια με τη Χάποελ Μπερσεβά χωρίς να έχει προχωρήσει σχεδόν καθόλου τον μεταγραφικό σχεδιασμό. Παραμονές της αναχώρησης της αποστολής για την προετοιμασία είχε παραιτηθεί ο πορτογάλος προπονητής Μάρκο Σίλβα, τη θέση του ανέλαβε ο Ισπανός Βίκτορ Σάντσεθ. Ετσι η ομάδα πήγε ουσιαστικά ξυπόλητη στα αγκάθια στους αγώνες με τους Ισραηλινούς χωρίς να σκοράρει σε 180 λεπτά (αποκλείστηκε χάνοντας 1-0 στον επαναληπτικό μετά το 0-0 στο Γ. Καραϊσκάκης) και μάλιστα σχεδόν χωρίς να κάνει κλασική ευκαιρία!

Φέτος, περίπου είκοσι ημέρες πριν από τον πρώτο αγώνα για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ (στην κλήρωση της Παρασκευής θα μάθει τον αντίπαλό του) οι πρωταθλητές Ελλάδος έχουν κάνει ήδη τέσσερις μεταγραφές βασικών παικτών, ενώ έχουν επενδύσει και σε άλλους τρεις πιο νέους. Μάλιστα ένας από αυτούς, ο Λεονάρντο Κούτρης έχει κλέψει την παράσταση στην προετοιμασία και μαζί την καρδιά του προπονητή του.

Οι Ερυθρόλευκοι έκλεισαν με συνοπτικές διαδικασίες και τη μεταγραφή του Οτζίτζα Οφόε που ταξίδευε για το Κρασνοντάρ. Οι Ρώσοι είχαν προσφέρει περισσότερα χρήματα στη Λέγκια, αλλά ο παίκτης δεν συμφώνησε με τη ρωσική ομάδα, η οποία έβγαλε θέμα ότι τον κόβει στα ιατρικά.  

Στον Ολυμπιακό (που φυσικά πέρασε ιατρικές εξετάσεις και δεν βρέθηκε κάτι ανησυχητικό) κινήθηκαν αστραπιαία και ξαναχτύπησαν την πόρτα της Λέγκια, η οποία σε λίγους μήνες δεν θα έπαιρνε τίποτε καθώς ο βέλγος μέσος θα έμενε ελεύθερος.  

Ετσι έγινε η μεταγραφή του πολυτιμότερου παίκτη του πολωνικού πρωταθλήματος, που είναι η τέταρτη την τελευταία εβδομάδα (μετά τους Ταχτσίδη, Εμενίκε και Καρσελά) και έβδομη συνολικά μέσα στο καλοκαίρι. Αν συνυπολογιστεί βέβαια η επένδυση των πρωταθλητών σε τρία νέα παιδιά (Σισέ, Κούτρης και Ρισβάνης), από τα οποία ωστόσο ο Χάσι δεν υπολογίζει τον Ρισβάνη, τον οποίο δεν πήρε μαζί του στο Βέλγιο.

Πλέον προχωράει η υπόθεση του στόπερ και οι Τούρκοι παρουσιάζουν τελειωμένη μεταγραφή αυτή του Γιάγκος Βούκοβιτς, που είναι και ο μεγάλος στόχος. Μάλιστα ο Σέρβος δεν πήγε στην τελευταία προπόνηση της ομάδας του (Κόνιασπορ), η οποία θέλει γύρω στα 2,5 εκατ. ευρώ για να συζητήσει την περίπτωση μεταγραφής.

Παράλληλα στον Πειραιά περιμένουν απάντηση από την Ναντ για τον Ζιλέ, αλλά ο Χάσι θα έχει νέα πρόσωπα αυτή την εβδομάδα στο Βέλγιο για την προετοιμασία.

Ηδη ενσωματώθηκαν στην αποστολή ο Εμενίκε και ο Καρσελά, που φυσικά δεν προλάβαιναν να παίξουν στο φιλικό με τη Μαλίν (6-0). Από τους νεοαποκτηθέντες έπαιξαν βασικοί οι Ταχτσίδης και Κούτρης και ως αλλαγή ο Σισέ, ενώ οι πρωταθλητές Ελλάδας είχαν έξι διαφορετικούς σκόρερ (Ελαμπντελαουί – Μποτία – Φορτούνης – Μάριν – Ελιουνούσι – Ανσαριφάρντ) και εξαιρετικό τον Καπίνο, που έκανε τουλάχιστον τρεις μεγάλες επεμβάσεις.