Αναφορά στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου κατέθεσε ουπουργός Εθνικής Αμυνας Πάνος Καμμένος σχετικά για την υπόθεση τουNoor1.

Σύμφωνα με πληροφορίες στην αναφορά του ο υπουργός επικαλείταιστοιχεία για άγνωστες – όπως υποστηρίζει – πτυχές της υπόθεσηςμεταφοράς που ήδη ερευνάται από τις αρμόδιες δικαστικές αρχές.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ήδη η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγουέχει διατάξει να ερευνηθεί το περιεχόμενο της αναφοράς από αρμόδιοεισαγγελικό λειτουργό και στο πλαίσιο της εντολής της η αναφοράΚαμμένου έχει ήδη διαβιβαστεί στην Εισαγγελία Εφετών Πειραιά.

Παράλληλα με εντολή της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου ερευνώνται καιτυχόν πειθαρχικές ευθύνες για δικαστικούς λειτουργούς που χειρίστηκαντην εν λόγω υπόθεση.

Στο μεταξύ σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες που διενεργούνταιαπό τον εισαγγελέα εφετών Παναγιώτη Μπρακουμάτσο σχετικά με τιςκαταγγελίες ότι υπήρξαν πιέσεις προς τον ισοβίτη Ευ. Γιαννουσάκη για ναστοχοποιήσει τον επιχειρηματία Βαγγέλη Μαρινάκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο εισαγγελικός λειτουργός αναμένεται τιςπροσεχείς ημέρες να καλέσει σε εξηγήσεις πρόσωπα που έχουν καταγγελθείγια την υπόθεση.