Μία διαφορετική γευστική πρόταση για κολοκυθάκια τραγανά χωρίς τηγάνισμα. Μπορείτε να τα συνοδεύσετε με ντιπ από γιαούρτι και φρέσκα βότανα.
Υλικά
4 κολοκυθάκια, κομμένα στα έξι κατά μήκος
½ κούπα τριμμένη παρμεζάνα
½ κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο θυμάρι
½ κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένη ρίγανη
½ κουταλάκι του γλυκού ψιλοκομμένος βασιλικός
¼ κουταλάκι του γλυκού σκόρδο σε σκόνη
Αλάτι και πιπέρι
Ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου. Βάζουμε σε ένα ταψί αντικολλητικό χαρτί.
Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε την παρμεζάνα, το θυμάρι, τη ρίγανη, τον βασιλικό, το σκόρδο, αλάτι και πιπέρι
Τοποθετούμε τα πλυμένα και κομμένα μπαστουνάκια από τα κολοκυθάκια στο ταψί, ρίχνουμε ελάχιστο ελαιόλαδο και τα πασπαλίζουμε με το μείγμα της παρμεζάνας. Τα βάζουμε στον φούρνο και το ψήνουμε μέχρι να ροδίσει (περίπου 15 λεπτά). Τα γυρίζουμε και τα αφήνουμε να ψηθούν ακόμη 15 λεπτά μέχρι να γίνουν τραγανά.