Μπήκαν στη Βουλή εννέα, αλλά είναι άγνωστο πόσοι θα είναι στη λήξη. Αποχωρήσεων συνέχεια λοιπόν για την Ενωση Κεντρώων αφού χθες με επιστολή της προς τον Πρόεδρο της Βουλής ανακοίνωσε την ανεξαρτητοποίησή της από το κόμμα του Βασίλη Λεβέντη η βουλευτής Β’ Πειραιά Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου, συντοπίτισσα και φίλη του προέδρου. Αν δεν την ξέρετε, θα τη θυμάστε πιθανώς όταν σε παλαιότερη συνεδρίαση της Βουλής, αντί να κινηθεί προς το βήμα, είχε φτάσει στα κυβερνητικά έδρανα και το στιγμιότυπο έγινε viral στο Διαδίκτυο…

Η Ενωση Κεντρώων μένει πλέον με επτά βουλευτές καθώς είχε προηγηθεί η αποχώρηση του βουλευτή Β’ Αθήνας και γνωστού δικηγόρου Γιώργου Καρρά. Κι αν φύγει και κάνας άλλος (γιατί πολλά λέγονται κατά καιρούς στο Περιστύλιο) κινδυνεύουν να ισοφαρίσουν Το Ποτάμι, που μπήκε με 11 βουλευτές και πλέον αριθμεί 5+1.

Ο λόγος της αποχώρησης Mεγαλοοικονόμου ήταν η δυσαρέσκειά της για την προώθηση του γιου του προέδρου και βουλευτή Α’ Αθήνας Μάριου Γεωργιάδη, που κατέλαβε μία από τις νέες θέσεις αντιπροέδρων του Σώματος.

Τελικά η διαδικασία διεύρυνσης του προεδρείου της Βουλής φαίνεται πως στοίχισε στους μικρούς, υπέρ των οποίων δημιουργήθηκαν οι θέσεις, αφού όπως έμαθα και ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος εξοργίστηκε που ο Πάνος Καμμένος δεν τον πρότεινε για αντιπρόεδρο, προτιμώντας τον γνωστό και ως υφυπουργό της μιας ημέρας Δημήτρη Καμμένο.