Καρατομήθηκε ο πρύτανης του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης Θανάσης Καραμπίνης, με απόφαση του υπουργού Παιδείας και μέχρι να εκδοθεί οριστική απόφαση του Πειθαρχικού Συμβουλίου ΔΕΠ των ΑΕΙ.

Ο Κώστας Γαβρόγλου έλαβε –όπως αναφέρει σε ανακοίνωση το υπουργείο –την απόφαση αυτή καθώς «δεν κρίθηκαν επαρκείς οι εξηγήσεις που περιλαμβάνονται στο υπόμνημα, το οποίο ο Α. Καραμπίνης κατέθεσε εκπρόθεσμα και σε αναρμόδιο όργανο, ενώ κρίθηκε ότι τα αποδιδόμενα πειθαρχικά παραπτώματα –για τα οποία ασκήθηκε πειθαρχική δίωξη –εμφανίζουν αυξημένη απαξία και επικινδυνότητα για την ομαλή λειτουργία της δημόσιας υπηρεσίας. Η δε απόφαση διαφυλάττει το κύρος και την ομαλή λειτουργία του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης». Σημειώνεται πως η υπόθεση, για την οποία έχει ασκηθεί πειθαρχική δίωξη εις βάρος του Καραμπίνη αφορά την ανάθεση των υπηρεσιών σίτισης των φοιτητών.

«Πολιτική δίωξη»

Από την πλευρά του, ο πρύτανης κάνει λόγο για πολιτική του δίωξη. «Ο υπουργός Παιδείας, Ερευνας και Θρησκευμάτων, προκειμένου να ικανοποιήσει τους συγγενείς και φίλους του κομματικού του ακροατηρίου, με διώκει πολιτικά, θέτοντάς με σε αποχή από την άσκηση καθηκόντων, υποπίπτοντας ταυτόχρονα ο ίδιος στο αδίκημα της κατάχρησης εξουσίας. Εχω εμπιστοσύνη στην ελληνική Δικαιοσύνη, στην οποία προσφεύγω αναμένοντας τη δίκαιη κρίση της» αναφέρει σε ανακοίνωσή του.