Επειγόντως ευχέλαιο χρειάζονται στην κυβέρνηση. Μετά τον Αλέξη Τσίπρα που χειρουργήθηκε την Παρασκευή για αφαίρεση κήλης, και ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών Κώστας Πουλάκης εισήχθη στο νοσοκομείο προκειμένου να αντιμετωπιστεί μια σοβαρή λοίμωξη, η οποία τον ταλαιπωρεί.
Ο Πουλάκης νοσηλεύεται στο Γενικό Κρατικό, έσπευσε μάλιστα ο ίδιος να κοινοποιήσει το πρόβλημά του στο facebook, με την απαραίτητη υποσημείωση πως δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας. Από εμάς, περαστικά και γρήγορη ανάρρωση.

Με ωτίτιδα ο Ευκλείδης

Ξινές βγήκαν στον Ευκλείδη Τσακαλώτο οι ολιγοήμερες διακοπές του στην Ηλεία, αφού «κληρονόμησε» μια ωτίτιδα που δεν του επέτρεψε να μεταβεί στις Βρυξέλλες για το χθεσινό Eurogroup. Ετσι, την Ελλάδα εκπροσώπησε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης.
Ο Τσακαλώτος ανανέωσε μάλιστα το ραντεβού με τους ομολόγους του υπουργούς Οικονομικών της ευρωζώνης για τον Σεπτέμβριο, αφού η χθεσινή συνεδρίαση ήταν η τελευταία πριν από τις καλοκαιρινές διακοπές. Καλώς εχόντων των πραγμάτων, δηλαδή, διότι το επόμενο Εurogroup θα συγκληθεί συγκεκριμένα λίγες ημέρες πριν από τις γερμανικές εκλογές.

Ετσι, αν επιβεβαιωθούν τα σενάρια που θέλουν τον Τσίπρα να προχωρεί σε ανασχηματισμό λίγο πριν ή λίγο μετά τη ΔΕΘ, το πρώτο 10ήμερο του Σεπτεμβρίου, πρέπει ο Τσακαλώτος να παραμείνει στην «ηλεκτρική καρέκλα» του υπουργού Οικονομικών. Διαφορετικά, θα έχει να λέει ότι το… τελευταίο του Eurogroup ήταν αυτό της 15ης Ιουνίου, στο οποίο ολοκληρώθηκε η αξιολόγηση και ελήφθη η απόφαση για εκταμίευση της δόσης.