Υστερα από σχεδόν έξι χρόνια αναβολών και αφού τα δύο από τα θύματα ήδη έχουν φύγει από τη χώρα, η ελληνική Δικαιοσύνη εξέδωσε την απόφασή της για την επίθεση που δέχθηκαν από τάγμα εφόδου της Χρυσής Αυγής τρεις μετανάστες στην περιοχή του Αγιου Παντελεήμονα, ένας εκ των οποίων, αφγανικής καταγωγής, νοσηλεύτηκε τραυματισμένος στην πλάτη από μαχαίρι.

Η υπόδικη χρυσαυγίτισσα Θέμις Σκορδέλη, πρώην υποψήφια βουλευτής της ναζιστικής οργάνωσης και γνωστή «αγανακτισμένη» των τηλεπαραθύρων για τον Αγιο Παντελεήμονα και την Πλατεία Βικτωρίας, κρίθηκε ένοχη από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών για το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας σε επικίνδυνη σωματική βλάβη και της επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης τριών ετών.
Δεύτερη καταδίκη

Πρόκειται για τη δεύτερη καταδίκη της χρυσαυγίτισσας Σκορδέλη, αφού στις 19 Απριλίου 2017 είχε καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης 14 μηνών με αναστολή από το Δ’ Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών για την επίθεση εις βάρος των εκπροσώπων του αυτοδιοικητικού συνδυασμού Ελεύθερη Αττική και του επικεφαλής της Αλέκου Αλαβάνου τον Οκτώβριο του 2010, επίσης στον Αγιο Παντελεήμονα, όπου δρούσε ως επικεφαλής τραμπούκων της οργάνωσης.

Χθες ένοχοι κρίθηκαν για την πράξη της επικίνδυνης σωματικής βλάβης και καταδικάστηκαν κατά συναυτουργία σε τριετή φυλάκιση και οι άλλοι δύο κατηγορούμενοι, Γιάννης Λουκιανός και Γιώργος Μαρκουλάκης.

Οι κατηγορούμενοι δεν προσήλθαν στο δικαστήριο, αλλά εκπροσωπήθηκαν από τους συνηγόρους τους. Μέσω αυτών, αρνήθηκαν την εμπλοκή τους στην υπόθεση και τις κατηγορίες που τους αποδίδονται.

Το δικαστήριο δεν αναγνώρισε το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου που ζήτησε η υπεράσπιση, αλλά αποφάσισε οι ποινές να ανασταλούν επί τριετία. Η πρόταση του εισαγγελέα ήταν ενοχή για όλους για επικίνδυνη σωματική βλάβη εις βάρος του μετανάστη και τετραετή φυλάκιση.