Επιμένει και δεν τα παρατά ο Γιάνης Βαρουφάκης, ο οποίος σε σχόλιό του στην ιστοσελίδα του κινήματός του Diem25 υποστηρίζει ότι γίνεται «υστερική προπαγάνδα» και πως το παράλληλο σύστημα πληρωμών «ήταν και παραμένει βασικό εργαλείο για την επίτευξη αυτού του εθνικά και πατριωτικά ανώτατου καθήκοντος».

Μάλιστα, εξυψώνει τον εαυτό του λέγοντας ότι πίσω από αυτή την προπαγάνδα κρύβεται μεταξύ άλλων «ο θυμός της τρόικας όταν αντιμετώπισε έναν υπουργό Οικονομικών χώρας της ευρωζώνης, αποφασισμένο να μη δεχθεί άλλο ένα αρπακτικό δάνειο με αντάλλαγμα τη μονιμοποίηση της χρεοδουλοπαροικίας της χώρας του».

Από τα βέλη του, όμως, δεν ξεφεύγει ακόμη μία φορά ο Αλέξης Τσίπρας. «Κρύβεται και η αδυναμία ενός Πρωθυπουργού να χρησιμοποιήσει και να οικειοποιηθεί – υπεραμυνθεί το μόνο όπλο με το οποίο μπορούσε να υποστηρίξει τη ρήξη με την τρόικα –τη ρήξη που υποσχέθηκε στον λαό στην περίπτωση που η τρόικα αρνείτο να διαπραγματευτεί» γράφει ο πρώην υπουργός, επιμένοντας πάντως ότι το δημιούργημά του «ούτε θα αντικαθιστούσε το ευρώ ούτε και θα εισήγε νέο νόμισμα».