Ακόμη μία φορά, ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου καταργεί τις Πανελλαδικές Εξετάσεις! Σε συνέντευξή του στην «Αυγή» ανακοίνωσε το τέλος του σημερινού καθεστώτος των εξετάσεων, τονίζοντας παράλληλα ότι μέσα στον Σεπτέμβριο αναμένεται να γίνει και η «σχετική νομοθέτηση για την αρχιτεκτονική του νέου λυκείου».

Μπορεί λοιπόν η ηγεσία του υπουργείου να διατυμπανίζει την κατάργηση των Πανελλαδικών, ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής Γεράσιμος Κουζέλης φαίνεται ωστόσο να βάζει τα πράγματα στη θέση τους, κόντρα στις εξαγγελίες του υπουργού. Συγκεκριμένα, ο Κουζέλης σε δηλώσεις του την περασμένη εβδομάδα τόνισε ότι για την εισαγωγή σε ΑΕΙ και ΤΕΙ από το 2020 θα διενεργούνται εξετάσεις πανελλαδικού χαρακτήρα στο τέλος του δεύτερου τετραμήνου της Γ’ Λυκείου.

Στο μεταξύ, ο Γαβρόγλου τα έβαλε με τα κόμματα της αντιπολίτευσης, τα οποία –όπως χαρακτηριστικά αναφέρει στην ανακοίνωσή του –«αρθρώνουν αντιπολιτευτικό λόγο με αφορμή το σχέδιο νόμου για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και τον διάλογο για τις μεταρρυθμίσεις στο λύκειο», για να καταλήξει πως «αν γι’ αυτούς η Παιδεία είναι σαμπουάν, για εμάς δεν είναι».