Με το όπλο παρά πόδα, έτοιμη ανά πάσα στιγμή να εκτοξεύσει πυρά εναντίον του Πάνου Καμμένου βρίσκεται η ΝΔ καθώς είναι αποφασισμένη να μην αφήνει ανεκμετάλλευτο ούτε το παραμικρό ολίσθημα του υπουργού Εθνικής Αμυνας. Ετσι, χθες η αντίδραση του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Βουλή ήταν ακαριαία όταν διαπίστωσε ότι ο υπουργός διατυπώνει διαφορετική άποψη για το Σκοπιανό σε σχέση με την Κυβέρνηση και έθεσε θέμα δεδηλωμένης. Η ΝΔ αξιολογεί ως μείζον θέμα το νέο περιστατικό με αρνητικό πρωταγωνιστή τον Πάνο Καμμένο, όπως τόνισε και ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την ομιλία του στη Βουλή. Πηγές της Πειραιώς σχολίαζαν μάλιστα δηκτικά το γεγονός ότι ο Αλέξης Τσίπρας κάλυψε και πάλι τον εταίρο του: «Πλέον αποδείχθηκε περίτρανα και με το θέμα αυτό ότι στην κυβέρνηση ενδιαφέρονται μόνο για την καρέκλα τους». Προσέθεταν μάλιστα πως αν τεθεί στη Βουλή ζήτημα για το όνομα των Σκοπίων η παρούσα κυβέρνηση θα πρέπει να το ψηφίσει με 153 βουλευτές, διότι σε διαφορετική περίπτωση θα πέσει. Τα έργα και οι ημέρες του υπουργού Αμυνας στον κυβερνητικό συνασπισμό, τα οποία η αξιωματική αντιπολίτευση θεωρεί αντιθεσμικά και επικίνδυνα, αναμένεται να αποτελέσουν βασικό μέρος της αυστηρής κριτικής που θα ασκήσει σήμερα στους κυβερνώντες ο αρχηγός της ΝΔ κατά τη συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να αναφερθεί στις αποτυχίες της κυβέρνησης σε όλα τα πεδία, αλλά κυρίως στο μέτωπο της οικονομίας και των θεσμικών εκτροπών που παρατηρούνται. Οι βασικοί άξονες στους οποίους θα κινηθεί:

Τα ψέματα των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Πρόκειται να υπογραμμίσει ότι ο κυβερνητικός συνασπισμός έχει οικοδομηθεί πάνω στις φρούδες υποσχέσεις προς τον ελληνικό λαό, στη δημαγωγία, τη λάσπη.

Οικονομία. Θα επαναλάβει ότι η αποτυχία των κυβερνώντων στον τομέα της οικονομίας είναι παταγώδης. Θα σημειώσει ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ υποσχέθηκε το τέλος των Μνημονίων και αντί γι’ αυτό έφερε «δύο Μνημόνια και λιτότητα για μισό αιώνα».

Μηδέν στην ανάπτυξη. Ο αρχηγός της ΝΔ αναμένεται να επισημάνει ότι η κυβέρνηση δεν έχει προχωρήσει ούτε μία μεγάλη επένδυση.

Βλάβη στη λειτουργία του κράτους. Η εμπλοκή του Πάνου Καμμένου στην ποινική υπόθεση του «Noor 1», οι επιθέσεις υπουργών κατά της Δικαιοσύνη αλλά και η πρόσληψη της Βασιλικής Θάνου στο νομικό γραφείο του Πρωθυπουργού θα βρεθούν στο επίκεντρο της ομιλίας του Κυριάκου Μητσοτάκη. Χθες άλλωστε η ΝΔ χαρακτήρισε την τοποθέτηση Θάνου στο Μαξίμου ως «μαύρη σελίδα για τη Δημοκρατία».

Σκληρή δουλειά. Επιπλέον, ο πρόεδρος της ΝΔ θα τονίσει πως η ΝΔ δεν πρέπει να εφησυχάζει με αφορμή και τη δημοσκοπική της άνοδο. Θα επισημάνει δηλαδή ότι η ανάληψη της εξουσίας περνάει μέσα από τη σκληρή δουλειά όλων και την αναβάθμιση του στελεχικού δυναμικού.