Οταν βοηθούν οι διοικήσεις

Αναμφίβολα, δύο είναι οι ομάδες που κλέβουν την παράσταση τούτη τη μεταγραφική περίοδο. Αρχικά ο Ολυμπιακός και κατά δεύτερο λόγο η ΑΕΚ. Στο Λιμάνι φροντίζουν να ικανοποιήσουν όλα τα «θέλω» του νιόφερτου κόουτς, του Χάσι. Κάτι αντίστοιχο συμβαίνει στην ΑΕΚ, αφού δεν μπορεί να έχει οποιοδήποτε παράπονο ο Χιμένεθ. Αν δούμε καλύτερα τα γεγονότα, διαπιστώνουμε ότι ο Ολυμπιακός φέρνει βαριά χαρτιά, σύμφωνα με τα δεδομένα της εποχής πάντα, συνεπώς ανεβάζει το επίπεδο του ρόστερ και ασφαλώς της ενδεκάδας. Οσο για την ΑΕΚ, αυτό που εντυπωσιάζει είναι η ταχύτητα στις κινήσεις, το σχέδιο και η αποτελεσματικότητα όσων τρέχουν το κομμάτι των μεταγραφών. Τι συνάγεται από όλα αυτά; Τόσο ο Ολυμπιακός όσο και η αντίπαλός του πείθουν ότι γνωρίζουν τον τρόπο να στηρίζουν τους προπονητές. Ειδικά ο πρωταθλητής κινείται πολύ καλύτερα σε σύγκριση με τον εαυτό του της περασμένης περιόδου και –ποιος ξέρει –μπορεί να ήταν διαφορετικά τα πράγματα αν δίνονταν καλύτερα υλικά στον Βίκτορ. Στη δε ΑΕΚ, το να διαλέγεις ταλαντούχους και διψασμένους ποδοσφαιριστές μοιάζει ορθότερη επιλογή, αφήνει υποσχέσεις και όχι ερωτηματικά, όπως είχαμε το καλοκαίρι του ’16 με τους λαβωμένους και αδύναμους να προσφέρουν ουσιαστικά Αλμέιδα και Λέσκοτ. Μάλλον, λοιπόν, τα παθήματα έγιναν μαθήματα, όλα όμως θα φανούν στην πορεία.

Κλήρωση χωρίς φανφάρες

Η Λίγκα μάς συστήθηκε στο Μέγαρο –εκεί έκανε την πρώτη κλήρωση πρωταθλήματος. Μετά είχαμε εκδηλώσεις σε ξενοδοχεία της πρωτεύουσας ή και της Θεσσαλονίκης σε μια προσπάθεια αποκέντρωσης. Τώρα, το πρόγραμμα της περιόδου θα βγει αύριο στα γραφεία. Λείπουν οι τυμπανοκρουσίες και όλοι προσαρμόζονται στις δύσκολες συνθήκες. Να δούμε αν έβαλαν και μυαλό…

Μένουν οι ποινές

Σύμφωνα με απόφαση του διαιτητικού δικαστηρίου της ΕΠΟ, απορρίφθηκαν οι προσφυγές ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και ΠΑΟ για τις ποινές αφαίρεσης βαθμών και κλείσιμο θυρών για τα επεισόδια στον τελικό Κυπέλλου στον Βόλο. Αρα, η νέα σεζόν σεζόν θα αρχίσει με τις τιμωρίες να ισχύουν κανονικά και τις ομάδες να καλούνται να αποβάλουν τους ταραξίες από τις τάξεις τους.

Γνωριμίες που βοηθούν

Οσοι ρίχνουν ματιές στις μικρότερες κατηγορίες, και δη στη Football League, δεν θα ξαφνιάστηκαν από την ανακοίνωση του νέου προπονητή του Αρη: πρόκειται για τον Δημήτρη Σπανό. Αλλοτε στον Απόλλωνα ήταν ο τεχνικός, όπως άλλωστε και ο νέος διευθυντής της ομάδας, ο Μυροφορίδης. Εδώ ισχύει το «αυτόν γνωρίζει, αυτόν εμπιστεύεται», αλλά φυσικά τα πάντα θα κριθούν εκ του αποτελέσματος.

Μεταγραφικό μπαμ

Μια από τις πλέον δυνατές κινήσεις του καλοκαιριού στο μεταγραφικό παζάρι είναι η απόκτηση του Χάμες Ροντρίγκες από την Μπάγερν. Ο επιθετικός από την Κολομβία μεταβαίνει από τη Μαδρίτη στο Μόναχο με διετή δανεισμό και οι πρωταθλητές Γερμανίας βάζουν ένα σούπερ εξάρτημα στη μηχανή τους. Μάλιστα, έχουν και οψιόν αγοράς για το καλοκαίρι του 2019. Ο Ροντρίγκες, αναμφισβήτητα ηχηρό όνομα, μάλλον δεν μπόρεσε να ξεχωρίσει όσο θα ήθελε στη Ρεάλ έχοντας μπροστά του Ρονάλντο και Μπενζεμά, οπότε τώρα του δίνεται η ευκαιρία να πάρει ρεβάνς (και) από τον εαυτό του.

Ντοναρούμα

Μια οικογένεια πολυεκατομμυριούχων. Η Μίλαν στο εξής θα έχει δίδυμο τερματοφυλάκων τα δύο αδέλφια! Ο μεν πιτσιρικάς (18 ετών) ανανέωσε το συμβόλαιό του για τα επόμενα τέσσερα χρόνια και θα εισπράξει περί τα 24 (!) εκατ. ευρώ ως συνολικές αποδοχές, ενώ ο Αντόνιο, ο πρεσβύτερος (27 ετών) αδελφός, μεταβαίνει στο Μιλάνο κατευθείαν από την Τρίπολη. Με τον Αστέρα να παίρνει πάνω από ένα εκατομμύριο. Δεν το λες και άσχημο το deal.