«Είναι μια ωραία μέρα. Η αγωγή Καμμένου απορρίφθηκε στο σύνολό της». Ετσι αντέδρασε χθες ο σκιτσογράφος και δημοσιογράφος Ανδρέας Πετρουλάκης στην απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου, με την οποία απορρίφθηκε η αγωγή του υπουργού Αμυνας Πάνου Καμμένου εναντίον του ίδιου και του Protagon.

Ο υπουργός δεν θα εισπράξει ούτε τα δύο εκατ. ευρώ που, με κάποια πλεονεξία είναι αλήθεια, ζητούσε στην αρχή ούτε τα 100.000 ευρώ στα οποία έριξε τις απαιτήσεις του στη συνέχεια. Κι όλα αυτά συμβαίνουν επειδή ο Πετρουλάκης έγραψε, μεταξύ άλλων, ότι ο Καμμένος «είναι βγαλμένος από την ίδια μήτρα της έξαλλης εθνολαϊκίστικης Ακροδεξιάς» με το κόμμα του Καρατζαφέρη, «με κάπως πιο εμπλουτισμένο ρεπερτόριο με αεροψεκασμούς, υδατάνθρακες και οπερετικές αλληλοδωροδοκίες σε μοντάζ Λαζόπουλου».

Οι δικαστές δέχθηκαν το δικαίωμα του δημοσιογράφου στην κριτική όπως και στη σάτιρα και κατάφεραν «ηχητικό ράπισμα στην αμετροέπεια του κ. Καμμένου και στην αλαζονεία της εξουσίας», όπως είπε σχολιάζοντας την απόφαση ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης.

…αλλά ο Κοτζιάς επιμένει για τα λεφτά

Μεγάλη πίεση από την ίδια αλαζονική εξουσία δέχονται, αντίθετα, ο Μανώλης Βασιλάκης, ο Ηλίας Κανέλλης και ο Ανδρέας Παππάς, καθώς τους επεδόθη χθες απόγραφο 19.917,44 ευρώ. Αυτό είναι το ποσό που έχουν καταδικαστεί να πληρώσουν στον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά για μια επιστολή που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό «Athens Review of Books» (το οποίο διηύθυναν οι δύο πρώτοι), όπου ο Παππάς χαρακτήριζε τον υπουργό «τον πιο ακραίο και φανατικό, σκληρό και αμείλικτο κνίτη της γενιάς μας/του, έναν πραγματικό γκαουλάιτερ του σταλινισμού».

Προκαλεί αλγεινή εντύπωση, είναι η αλήθεια, η επιμονή Κοτζιά να διεκδικεί αυτό το χρηματικό ποσό (στην αρχή ζητούσε 300.000 ευρώ!), που θα έχει ως αποτέλεσμα να χρεοκοπήσουν άνθρωποι και να κλείσουν έντυπα. Κι αυτό, όταν ο ίδιος ο υπουργός έχει παραδεχθεί ότι στο παρελθόν έγραφε κατ’ εντολήν του κόμματός του «πράγματα, π.χ. για την Πολωνία, τα οποία ήταν ανοησίες»…