Η συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με εκπροσώπους της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας (λεσβιακή, ομοφυλοφιλική, αμφισεξουαλική, τρανς) προχθές –όπως γνωρίζετε –προκάλεσε συζητήσεις. Το υπερσυντηρητικό μπλοκ της δεξιάς παράταξης ίσως να μην την είδε με καλό μάτι.

Παρ’ όλα αυτά, ο πρόεδρος της ΝΔ είναι αποφασισμένος να δώσει ευρωπαϊκό αέρα στο κόμμα, να δείξει εμπράκτως ότι σέβεται τα δικαιώματα όλων, καθώς και πως το άνοιγμα που επιχειρεί η αξιωματική αντιπολίτευση στην κοινωνία τούς χωράει όλους.

Γι’ αυτό και οι οργανώσεις [Οικογένειες Ουράνιο Τόξο, Colour Youth, Athens Pride, Thessaloniki Pride, Ομοφυλοφιλική Λεσβιακή Κοινότητα Ελλάδας (ΟΛΚΕ), Σωματείο Υποστήριξης Διεμφυλικών, Πολύχρωμο Σχολείο και Υπερήφανοι Γονείς] που συμμετείχαν στη συνάντηση με τον Κυριάκο, στα γραφεία της ΝΔ, εξέδωσαν ανακοίνωση στην οποία εξέφραζαν την ικανοποίησή τους.

Μπορεί να καταδίκασαν παρελθοντικές προβληματικές θέσεις και δηλώσεις στελεχών και βουλευτών/τριών της Νέας Δημοκρατίας, αλλά χαιρέτισαν την αλλαγή πλεύσης της ΝΔ και αναμένουμε με ενδιαφέρον την έμπρακτη εφαρμογή της. Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΝΔ συμφώνησε ότι τα ανθρώπινα δικαιώματα δεν πρέπει να αποτελούν αντικείμενο πλειοψηφικής αντιμετώπισης και επεσήμανε πως ευελπιστεί ότι αυτή η συνάντηση θα αποτελέσει το έναυσμα για έναν ειλικρινή διάλογο, στο πλαίσιο της επικοινωνίας που σταθερά επιδιώκει η Νέα Δημοκρατία με όλη την κοινωνία.

Σημειώνεται δε ότι η συνάντηση έγινε με πρωτοβουλία του Κυριάκου και τον πρόεδρο της ΝΔ συνόδευαν οι τομεάρχες Δικαιοσύνης Νίκος Παναγιωτόπουλος και Παιδείας Νίκη Κεραμέως.