Η υδατοσφαίριση, η κωπηλασία και το οpen water (κολύμβηση ανοιχτής θάλασσας) είναι τρία απαιτητικά αγωνίσματα και οι αθλητές τους πρέπει να έχουν εξαιρετική αντοχή, καθαρό μυαλό και πάθος.

Το κοινό σημείο της Βούλας Κοζομπόλη, του Δημήτρη Μούγιου και του Σπύρου Γιαννιώτη είναι ότι έχουν αναδειχθεί ολυμπιονίκες σε αυτά και έχουν κατακτήσει ασημένιο μετάλλιο στο πόλο (2004), στην κωπηλασία (2008) και στο open water (2016) αντίστοιχα.

Πλέον θα τους ενώνει και η ιστιοπλοΐα, καθώς οι δύο πρώτοι θα είναι μέλη πληρώματος σε σκάφη που θα λάβουν μέρος στο ιστορικό (54ο) Ράλι Αιγαίου, την εκκίνηση του οποίου θα δώσει ο Σπύρος Γιαννιώτης που δεν πρόλαβε να βγάλει φέτος τη σχολή ιστιοπλοΐας και έδωσε ραντεβού του χρόνου.

«Είναι ιδιαίτερη χαρά που θα έχουμε κοντά μας και ολυμπιονίκες από άλλα αθλήματα και μάλιστα που το λέει η καρδιά τους, καθώς η Βούλα όταν της πρότεινα ένα πιο ασφαλές σκάφος, αρνήθηκε και ζήτησε να είναι σε αγωνιστικό και να βρέχεται συνέχεια» δήλωσε ο πρόεδρος του διοργανωτή ομίλου ΠΟΙΑΘ, Ιωάννης Μαραγκουδάκης.

«Θέλουμε όχι απλά να αγωνιζόμαστε, αλλά και να νικάμε. Ετσι έχουμε μάθει στον υψηλό πρωταθλητισμό και είναι μεγάλη πρόκληση η ανοιχτή θάλασσα» τόνισε ο Δημήτρης Μούγιος.

Η φετινή διαδρομή, άνω των 300 ναυτικών μιλίων, έχει αφετηρία ως συνήθως τον κόλπο του Τροκαντερού και σταθμούς τη Σύρο, τη Χίο και τη Σκύρο.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΑΜΠΙΡΗΣ