Ο Ρότζερ Φέντερερ είναι ο μόνος από το Big Four του τένις που συνεχίζει στο Γουίμπλεντον και μάλιστα δείχνει έτοιμος και αποφασισμένος για το 19ο τρόπαιο σε τουρνουά Γκραν Σλαμ.

Ο ελβετός τενίστας προκρίθηκε στον ημιτελικό με νίκη επί του Καναδού Μίλος Ράονιτς (6-4, 6-2, 7-6), ενώ νωρίτερα είχαν αποχαιρετήσει τη διοργάνωση ο Αντι Μάρεϊ και ο Νόβακ Τζόκοβιτς. Ο 36χρονος Ελβετός συμπλήρωσε 100 αγώνες στο Γουίμπλεντον και τα είδε όλα καταπληκτικά: «Είμαι πολύ ευχαριστημένος με τον τρόπο που αγωνίζομαι. Βέβαια, πάντα θέλεις τη βελτίωση, αλλά προσαρμόζεσαι στις συνθήκες».

Αντίπαλος του Φέντερερ στον ημιτελικό θα είναι ο Τσέχος Τόμας Μπέρντιχ, ο οποίος δεν κουράστηκε λόγω της αποχώρησης του Τζόκοβιτς στο δεύτερο γκέιμ του δεύτερου σετ (7-6, 2-0). Ο 30χρονος Σέρβος φάνηκε να έχει πρόβλημα στον δεξιό ώμο, αλλά αργότερα έδωσε ο ίδιος την εξήγηση: «Δεν είναι ο ώμος, αλλά ο αγκώνας που με ενοχλεί περισσότερο από ενάμιση χρόνο. Ισως μπορούσα να συνεχίσω με πόνους για ακόμα τριάντα λεπτά, αλλά δεν με βοηθούσε στο σερβίς και το φόρχαντ».

«Οι περισσότεροι παίκτες έχουν ενοχλήσεις στη δεύτερη εβδομάδα ενός Γκραν Σλαμ. Ποτέ κανείς δεν είναι 100% υγιής. Μόνο ο Τζόκοβιτς μπορεί να ξέρει πώς είναι το σώμα του» εξήγησε και ο Μπόρις Μπέκερ, που σχολιάζει τη διοργάνωση για το BBC. Ο Σκωτσέζος είχε προβλήματα με αντίπαλο τον εξαιρετικό Αμερικανό Σαμ Κουέρι και παρότι προηγήθηκε δύο φορές, στο τέλος ένα πρόβλημα στο ισχίο δεν του επέτρεψε να αγωνιστεί όπως θα ήθελε. Ο Κουέρι επικράτησε με 3-6, 6-4, 6-7, 6-1, 6-1, βομβαρδίζοντας με άσους στα δύο τελευταία σετ τον Μάρεϊ (συνολικά 24). «Είναι υπέροχο να είσαι στα ημιτελικά ενός Γκραμ Σλαμ, αν μάλιστα είναι και το Γουίμπλεντον, αυτό το κάνει ακόμα πιο σπουδαίο» είπε ο 30χρονος Αμερικανός, ο οποίος πέρυσι είχε φτάσει έως την προημιτελική φάση. Ο Μάρεϊ είπε απλώς: «Εδωσα ό,τι είχα». Ο Κουέρι θα αντιμετωπίσει στον ημιτελικό τον Κροάτη Μάριν Τσίλιτς, ο οποίος χρειάστηκε πέντε σετ (τρεις ώρες και τριάντα λεπτά) για να αποκλείσει τον Ζιλ Μίλερ από το Λουξεμβούργο με 3-6, 7-6, 7-5, 5-7, 6-1.