Κηδεύεται στις 12 το μεσημέρι από τον ιερό ναό Ευαγγελιστρίας στο Ιλιον ο ιστορικός δήμαρχος της περιοχής (1983-2006) Βασίλης Κουκουβίνος, που έφυγε από τη ζωή εντελώς ξαφνικά το απόγευμα της Τετάρτης, σε ηλικία 79 ετών.

Ο Κουκουβίνος ήταν ο άνθρωπος που σφράγισε τη σύγχρονη ιστορία του Ιλίου και στις έξι τετραετίες της δημαρχίας του ολοκληρώθηκαν οι βασικές υποδομές, εκσυγχρονίστηκαν οι θεσμοί παροχής υπηρεσιών, υλοποιήθηκε η αντιπλημμυρική θωράκιση, δημιουργήθηκαν χώροι πρασίνου και αναψυχής, οργανώθηκε δίκτυο κοινωνικής προστασίας και πραγματοποιήθηκε έργο ορατό στους τομείς του αθλητισμού, του πολιτισμού και της παιδείας.

Κι όταν λέμε για δημαρχία 24 χρόνων, διαβάστε τα ποσοστά εκλογής του για να καταλάβετε –όσοι δεν τον ξέρατε –πόσο σημαντική προσωπικότητα της Τοπικής αυτοδιοίκησης υπήρξε:

67,64% (1982), 60,61% (1986), 64,33% (1990), 66,59% (1994), 50,15% (1998, από τον πρώτο γύρο), 56,60% (2002).

Παράλληλα, ως στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, ήταν πρόσωπο ιδιαίτερα αγαπητό. Γι’ αυτό άλλωστε η πρόεδρος Φώφη Γεννηματά έκανε μια θερμή συλλυπητήρια δήλωση για τον θάνατό του:

«Με συγκίνηση και σεβασμό αποχαιρετούμε έναν δικό μας άνθρωπο, τον Βασίλη Κουκουβίνο. Αξιο και δυναμικό στέλεχος της δημοκρατικής παράταξης που αφιέρωσε τη ζωή του στην πόλη του και την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Οι πολίτες του Ιλίου τον αγάπησαν και τον τίμησαν εκλέγοντάς τον για έξι τετραετίες δήμαρχο της πόλης τους. Ανταποκρίθηκε στον ρόλο του με όραμα και αφοσίωση, μα πάνω από όλα με ευπρέπεια και εντιμότητα. Σφράγισε με το τεράστιο έργο του τη σύγχρονη ιστορία του δήμου, έργο που συνέβαλε καθοριστικά στην αναπτυξιακή πορεία της ευρύτερης περιοχής της Δυτικής Αθήνας.

Η απώλεια του Βασίλη Κουκουβίνου αφήνει δυσαναπλήρωτο κενό στην πόλη του, στον χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, στην Παράταξή μας και σε όλους εμάς τους φίλους του, που συμπορευτήκαμε σε κοινούς αγώνες.

Εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένειά του».