Οι ταυτότητες δεν του λείπουν. Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, πρόεδρος της Κεντρικής Ενωσης Δήμων της χώρας (ΚΕΔΕ) και δήμαρχος Αμαρουσίου. Σύμφωνα με όσα μου λένε, όμως, οι πληροφοριοδότες μου, ο Γιώργος Πατούλης (περί αυτού ο λόγος) δεν φαίνεται να αρκείται σε αυτές.

Εδώ και καιρό είχε εκδηλώσει ενδιαφέρον για τη διεκδίκηση θέσεων όπως για τον Δήμο Αθηναίων. Από την Πειραιώς η ανταπόκριση δεν υπήρξε θερμή έναντι του μέχρι πρότινος γαλάζιου υποψηφίου της, που είχε δώσει με επιτυχία τις μάχες τα προηγούμενα χρόνια.

Θα θυμίσω εξάλλου ότι για τον δήμο της πρωτεύουσας από τη ΝΔ προαλείφεται ο νυν περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, πρώην δήμαρχος Καρπενησίου και ανιψιός του προέδρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κώστας Μπακογιάννης.

Δεδομένων τούτων, ο Πατούλης αποφάσισε μάλλον να πάρει το θέμα στα χέρια του. Κάπως έτσι πρέπει να εξηγείται η πρόσκληση που έλαβα χθες από έναν νεοσύστατο Ομιλο Ενεργών Πολιτών «Αθήνα Πρωτεύουσα Ξανά», πρόεδρος του οποίου είναι ο ίδιος.

Σύμφωνα με την πρόσκληση, ο Ομιλος θα παραχωρήσει συνέντευξη την ερχόμενη Τρίτη για να παρουσιάσει την έναρξη των δραστηριοτήτων του. Κι επειδή Πατούλης είναι αυτός, έχει ήδη δημιουργήσει και blog.

«Επιμένουμε αυτοδιοικητικά. Η Αθήνα θα γίνει ξανά Πρωτεύουσα της Ελλάδος κι “ατμομηχανή” της αναπτυξιακής αναγέννησης της πατρίδας μας» είναι το μότο. Και για όποιον δεν κατάλαβε, η γαλάζια μάχη για την Αθήνα μόλις ξεκίνησε.