Χαρακτηριστικά σκληρής πολιτικής αντιπαράθεσης παίρνει η σύγκρουση ανάμεσα στην πρώην πρόεδρο του Αρείου Πάγου και τη ΝΔ, με αφορμή την επίθεση που εξαπέλυσε η Βασιλική Θάνου κατά της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε συνέντευξή της στον ραδιοφωνικό σταθμό Alpha 989.

Η Θάνου –πιστή στο non parer που είχε εκδώσει για να υπερασπιστεί τον διορισμό της το Μαξίμου –στράφηκε ευθέως κατά της ΝΔ λέγοντας ότι «το κόμμα της ΝΔ δεν μπορεί τώρα αιφνιδίως να βγαίνει και να λέει ότι δήθεν αγωνιά γιατί κινδυνεύει η Δημοκρατία από το ότι η Θάνου διορίστηκε στο νομικό γραφείο του Πρωθυπουργού, όταν όλος ο νομικός κόσμος γνωρίζει ότι ο νομικός σύμβουλος του κ. Μητσοτάκη είναι ο πρώην πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας και πρώην υπηρεσιακός πρωθυπουργός».

«Ο τότε εν ενεργεία αρεοπαγίτης και εν ενεργεία πρόεδρος των δικαστών παραιτήθηκε και την επόμενη ημέρα κατέβηκε υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ στις εκλογές του 2012. Και μάλιστα τότε έκανε και δηλώσεις η ΝΔ ότι με τον τρόπο αυτό αποδεικνύει το ενδιαφέρον της για τη Δικαιοσύνη. Τώρα, το τότε “ενδιαφέρον” μετατρέπεται σε “αγωνία” δήθεν για το ότι κινδυνεύει η Δημοκρατία» συνέχισε.

«Υπονομεύει τη Δικαιοσύνη. Αξια τα οδοιπορικά της…»

Αμεση και σε υψηλούς τόνους ήταν η ανακοίνωση της Πειραιώς, στην οποία η ΝΔ υπογραμμίζει: «Η σύμβουλος του Πρωθυπουργού κυρία Θάνου δίνει δείγματα γραφής στον προϊστάμενό της και επιβεβαιώνει τα κριτήρια του διορισμού της με επιθέσεις εναντίον της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Αποδεικνύει ότι προσελήφθη στο Μαξίμου για το ιστορικό της. Ιστορικό που δείχνει πόσο υπονομευτικά προς τη Δικαιοσύνη και υποστηρικτικά προς την κυβέρνηση έχει δράσει. Αξια τα οδοιπορικά της…».

«Οι μόνες αποδοχές που θα έχω είναι η σύνταξή μου από το Δικαστικό Σώμα, οι οποίες είναι λίγο πάνω από τις 2.000 ευρώ μηνιαίως» είχε πει η Θάνου.
Βολές κατά Πολάκη αλλά και δικαστών

Οσον αφορά την κόντρα της Δικαιοσύνης με κυβερνητικά στελέχη, η πρώην πρόεδρος του Αρείου Πάγου παρατήρησε ότι κριτική είναι επιτρεπτό να γίνεται στις δικαστικές αποφάσεις. Ωστόσο πρόσθεσε ότι «όταν κανείς υπερβαίνει τα όρια και η κριτική αυτή δεν είναι επιστημονική ή ηθικού μέρους κριτική, ή είναι κριτική κατά τρόπο απρεπή, τότε θα έπρεπε να αποφεύγεται», ρίχνοντας έστω κάποιες βολές στην αμετροέπεια Πολάκη.

«Η κριτική αυτή από πλευράς πολιτικών είναι ότι δεν μπορούν να μπουν και στη θέση δικαστών. Πολλές φορές, ο δικαστής κρίνει μόνο με το γράμμα του νόμου και δεν προχωρεί περισσότερο να δει τις πολιτικές, κοινωνικές και λοιπές προεκτάσεις. Κατά την άποψή μου, ναι (θα έπρεπε να το κάνει)» κατέληξε.
Στο στόχαστρο της Πειραιώς η… δικομανία του Καμμένου

Η ΝΔ από την αρχή που ξέσπασε η εμπλοκή του Πάνου Καμμένου στην ποινική υπόθεση του «Νoor 1» είχε ξεκαθαρίσει ότι η επίθεση που θα εξαπολύσει εναντίον του θα είναι συνεχής και με κάθε μέσο.

Οι γαλάζιοι βουλευτές έχουν καταθέσει ερωτήσεις επί ερωτήσεων για αυτή την υπόθεση, όπως και για το πιλοτάρισμα ελικοπτέρων από τον υπουργό Εθνικής Αμυνας –προσεχώς είναι και η συζήτηση Εξεταστικής για το πρόσωπό του. Χθες μάλιστα κατατέθηκε ακόμη μία ερώτηση για τη γνωστή δικομανία του Καμμένου.

Ο γαλάζιος τομεάρχης Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Νίκος Παναγιωτόπουλος με ερώτησή του προς τον αρμόδιο υπουργό Σταύρο Κοντονή «επισημαίνει τη δικομανία του κ. Πάνου Καμμένου» και τις συχνές προσφυγές του στη Δικαιοσύνη κατά τη διάρκεια της κυβερνητικής του θητείας και ζητά σχετικά στοιχεία.

Ανάμεσα στα άλλα, ο Παναγιωτόπουλος ρωτάει τον Κοντονή:

–Πόσες μηνύσεις και μηνυτήριες αναφορές έχει καταθέσει ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος ενώπιον των αρμόδιων εισαγγελικών Αρχών, κατά το ανωτέρω διάστημα;

–Πόσες αγωγές έχει καταθέσει ενώπιον των πολιτικών δικαστηρίων, κατά το ίδιο χρονικό διάστημα και ποιους αφορά;

–Πόσες φορές έχει επιδικαστεί εναντίον του αποζημίωση από πολιτικά δικαστήρια, μετά από εκδίκαση αγωγής και ανταγωγής, κατά το ίδιο χρονικό διάστημα;».

Σας υπενθυμίζω ότι μόλις την περασμένη Τετάρτη το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών απέρριψε την αγωγή που είχε ασκήσει ο υπουργός Αμυνας κατά του Protagon και του Ανδρέα Πετρουλάκη, για το άρθρο με τον τίτλο: «Πάνος Καμμένος: Εχουν αρχίσει να του μοιάζουν».