Κόσμος πάει κι έρχεται και όλοι μαζί εργάζονται για να ενώσουν την Κεντροαριστερά, εγχείρημα που έχει επωμιστεί ο συνταγματολόγος Νίκος Αλιβιζάτος ο οποίος, όπως σας έγραφα και χθες, λόγω και του ρόλου που έχει αναλάβει έχει καθημερινά ραντεβού με όλους τους ενδιαφερομένους. Ετσι, μετά τους Γιάννη Ραγκούση και Θανάση Θεοχαρόπουλο (γιατί ήμουν και απουσιολόγος στο σχολείο) συναντήθηκε χθες και με τους τρεις εκπροσώπους των Κινήσεων Πολιτών για τη Σοσιαλδημοκρατία. Νίκος Διακουλάκης, Παναγιώτης Ιωακειμίδης και Γιάννης Τούντας κατέθεσαν τις απόψεις τους για τη συγκρότηση του νέου ενιαίου φορέα.

Θέλοντας να βάλω λίγο χιούμορ στην (πολύ σοβαρή) ιστορία ενοποίησης της Κεντροαριστεράς, να σημειώσω ότι οι τρεις από τους τέσσερις της συνάντησης γνωρίζονται από την καριέρα τους στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Αναρωτιέμαι, δηλαδή, πώς μπορεί να νιώθει ένας πρακτικός επιστήμονας, ο χημικός μηχανικός του ΕΜΠ Διακουλάκης, που εργάζεται ως μελετητής – σύμβουλος σε θέματα ανάπτυξης, τεχνολογίας, καινοτομίας και προστασίας του περιβάλλοντος, έχοντας στο τραπέζι έναν ομότιμο καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου (Αλιβιζάτος), έναν ομότιμο καθηγητή Ευρωπαϊκής Ενοποίησης και Πολιτικής (Ιωακειμίδης) και έναν καθηγητή Κοινωνικής και Προληπτικής Ιατρικής (Τούντας). Σαν να ξανασπουδάζει;

Επιστρέφω στα σοβαρά: οι Κινήσεις, σκέπτονται να κατεβάσουν τον δικό τους υποψήφιο στις εκλογές και τα ονόματα που ακούγονται είναι μέχρι στιγμής αυτά των Ιωακειμίδη και Τούντα.