Δικαίωση για τον Ισίδωρο Κούβελο αποτελεί η χθεσινή απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, που έκρινε άκυρες ως μη νόμιμες της εκλογές του περασμένου Φεβρουαρίου που διεξήχθησαν στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή.

Θυμίζουμε ότι λόγω ιατρικού προβλήματος, ο εκ των διεκδικητών της προεδρίας Ισίδωρος Κούβελος είχε νοσηλευτεί στο Ωνάσειο τη μέρα των εκλογών και οι 13 ομοσπονδίες που είχαν εκφράσει τη στήριξή τους προς αυτόν είχαν απόσχει της διαδικασίας ζητώντας αναβολή.

Οι παρόντες (οι υπόλοιπες 14 ομοσπονδίες ολυμπιακών αθλημάτων), έχοντας την πλειοψηφία, αποφάσισαν να γίνουν οι εκλογές, με τον Σπύρο Καπράλο να εκλέγεται πρόεδρος με 14-0.

Η υπόθεση έφτασε στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο της χώρας έπειτα από προσφυγή που είχαν καταθέσει 13 εκπρόσωποι αθλητικών Ομοσπονδιών και ζητούσαν να ακυρωθούν τα αποτελέσματα εκλογών στην ΕΟΕ. Μεταξύ των 13 που υπέγραφαν την προσφυγή ήταν οι Ισίδωρος Κούβελος, Γιώργος Βασιλακόπουλος, Ιωάννης Σγουρός και Πέτρος Συναδινός.

Αποτιμώντας την υπόθεση χθες, η επταμελής σύνθεση του Γ’ τμήματος του ΣτΕ (πρόεδρος η αντιπρόεδρος Αικατερίνη Σακελλαροπούλου και εισηγητής ο σύμβουλος Επικρατείας Γιώργος Ποταμιάς), έκρινε μη νόμιμες της εκλογές και ακύρωσε το πρακτικό της εκλογής της Ολομέλειας της ΕΟΕ με το οποίο αναδείχθηκε το νέο προεδρείο.