Ο Πανιώνιος είναι εδώ! Δυνατός, ψυχωμένος, αποφασισμένος να κερδίσει την πρόκριση στην επόμενη φάση του Γιουρόπα Λιγκ, άρα να προκριθεί στον τρίτο προκριματικό γύρο της διοργάνωσης.

Περίπου 5.000 φίλοι του Πανιωνίου βρέθηκαν χθες το βράδυ, παρά τις υψηλές θερμοκρασίες, στη Νέα Σμύρνη. Δεν το μετάνιωσαν. Οχι μόνο γιατί η αγαπημένη τους ομάδα, καμάρι μιας ολόκληρης περιοχής, επικράτησε με σκορ 2-0 επί της Γκόριτσα, αλλά και διότι διαπίστωσαν πως υπάρχει συνέχεια, έγιναν καλές προσθήκες στο ρόστερ και συνεπώς όλοι δικαιούνται να χαμογελούν.

Ο Μιχάλης Γρηγορίου δεν έχει κάνει καίριες παρεμβάσεις στο στυλ της ομάδας. Τουλάχιστον όχι μέχρι στιγμής, δεδομένου ότι είμαστε στην αρχή της σεζόν. Αυτό που βλέπουμε αρέσει και σε μία εβδομάδα μπορεί ο Πανιώνιος να σφραγίζει την πρόκριση στη Σλοβενία.

Αν θέλουμε να βρούμε κάποιον «ήρωα» στο χθεσινοβραδινό ευρωπαϊκό ραντεβού, σίγουρα θα σταθούμε στο πρόσωπο του Γεσίλ. Ο γερμανός στράικερ με θητεία σε αξιόλογες ομάδες απέδειξε ότι κάνει τη διαφορά σε τέτοιο επίπεδο. Με σουτ στο 13′ το 1-0, με ωραία προσπάθεια στο 47′ το 2-0, δύο γκολ δηλαδή ο Γεσίλ και σοβαρό προβάδισμα πρόκρισης ο Πανιώνιος. Αν δεν γίνουν λάθη στην έδρα της Γκόριτσα, η ομάδα που χτίζουν και ενισχύουν οι διοικητικοί Δάρας και Ζαμάνης δεν μπορεί να χάσει το εισιτήριο.

Φυσικά, αξίζει να αναφέρουμε τις σωστές κινήσεις στο μεταγραφικό παζάρι, γιατί οι Μπανανά και Χατζισαφί μοιάζουν με έξυπνες αγορές, ενώ οι Λάμπρου – Μασούρας παραμένουν κυνηγοί-φωτιά!

Ο Πανιώνιος ήταν ανώτερος και ειδικά στο πρώτο ημίχρονο έχασε σημαντικές ευκαιρίες απέναντι στον γκολκίπερ της Γκόριτσα, που έπιασε εντυπωσιακή απόδοση. Από το 44′ μάλιστα αγωνίστηκε με παίκτη παραπάνω, καθόσον αποβλήθηκε ο Κάβτσιτς που έκανε φάουλ στον επελαύνοντα Γεσίλ. Οι φιλοξενούμενοι απείλησαν μόνο μία φορά στο δεύτερο 45λεπτο και κατά τα λοιπά ήταν κομπάρσοι στο ματς.

Πανιώνιος: Κότνικ, Βλάχος, Μπανανά, Οικονόμου, Χατζισαφί, Κόρμπος, Σαββίδης, Λάμπρου (90′ Σαραμαντάς), Μασούντ (78′ Ντουρμισάι). Μασούρας, Γεσίλ (83′ Ταπόκο).

Γκόριτσα: Σόρτσαν, Γκρέγκορτς, Τσέλσερ, Κάβτσιτς, Γιόγκαν, Κόλεντς (46′ Μάρινετς), Κάπιτς, Γκροντίνα, Ζίγκον, Οσούγι, Φιλίποβιτς (46′ Τσουρκ).