Ολα τούμπα!

Τόσον καιρό, τούτη εδώ η στήλη έγραφε για την ανάγκη να επανεξετάσουν όλοι στη Λίγκα τα περί πρωταθλήματος με play offs και ανάδειξη ακόμη και του πρωταθλητή από ‘κει. Κάτι δηλαδή που συμβαίνει σε ελάχιστες χώρες της Ευρώπης και ασφαλώς όχι στα τοπ πρωταθλήματα που υποτίθεται πρέπει να έχουμε ως πρότυπο. «Οχι», έλεγαν οι αρμόδιοι και όταν παρουσιάστηκαν οι αλλαγές, καμάρωναν οι επικεφαλής της διοργανώτριας. Να ήταν απόφαση του Γκαγκάτση; Ποιος ξέρει… Χθες, όλοι τους πρέπει να ένιωσαν ολότελα άβολα. Γιατί το σχέδιό τους για (δήθεν) αναβάθμιση του προϊόντος πετιέται στα σκουπίδια. Ακριβώς αυτό συμβαίνει. Οι ισχυροί, με κινητήριους μοχλούς τον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ, επιθυμούν πρωτάθλημα 30 αγωνιστικών και τέρμα. Ούτε καν τα play offs με τη μέχρι σήμερα μορφή δεν θέλουν να βλέπουν. Η αλλαγή στάσης, ασφαλώς, έχει την εξήγησή της. Είτε εκτιμούν ότι τη σεζόν που έρχεται μπορούν να διεκδικήσουν επί ίσοις όροις τον τίτλο και άρα θα ρισκάρουν αν δώσουν παραπάνω ματς, είτε αντιλαμβάνονται το αυτονόητο, πως η περισσότερη κούραση δεν οδηγεί πουθενά και εξοντώνει τους ποδοσφαιριστές-περιουσιακά τους στοιχεία. Οι τελικές αποφάσεις αναμένονται προσεχώς και σίγουρα μέσα στην επόμενη εβδομάδα. Το πείραμα με τα play offs απέτυχε οικτρά και όποιος δεν το βλέπει, μπορεί και να κατοικεί σε άλλη χώρα. Αλλά για να είμαστε ειλικρινείς, έχει και η Nova τα δίκια της που επιδιώκει να μεγαλώσει η αγωνιστική σεζόν και να παρουσιάζει όσο πιο πολλούς αγώνες είναι εφικτό. Οχι όμως σε βάρος της ποιότητας που εν τέλει μειώνει ακόμη περισσότερο το ενδιαφέρον και κατ’ επέκταση ξεφτίζει κι άλλο το ελάχιστα λαμπερό προϊόν.

Ταλέντα

Εναν όντως αξιόλογο πιτσιρικά, τον Νίκο Ρογκαβόπουλο, ενέταξε χθες στο δυναμικό της και για τα επόμενα έξι χρόνια η ΑΕΚ. Ο ηλικίας 16 ετών παίκτης του μπάσκετ θεωρείται από αυτούς που έχουν μεγάλη προοπτική για το μέλλον και από τους κορυφαίους στην Ευρώπη για την ηλικία του. Ωστόσο, αμέσως άρχισαν οι υπερβολές για το πού μπορεί να φτάσει, ενώ υπήρξαν και συγκρίσεις με άσους που αγωνίζονται τώρα στο ΝΒΑ. Συνιστάται σε αντίστοιχες περιπτώσεις ψυχραιμία. Η ΑΕΚ καλά κάνει και προχωρά σε παιδομάζωμα, όπως συνέβη και πέρυσι με τον επίσης νεαρό Δημήτρη Μωραΐτη. Ωστόσο, πρώτα πρέπει να δούμε τα παιδιά και μετά να τα στολίζουμε με κοσμητικά επίθετα. Αλλιώς, κινδυνεύουμε να τους φουσκώσουμε τα μυαλά και αυτό ουδείς το θέλει.

Σκοτάδι

Ολα τα κανάλια, συνδρομητικά και μη, ιδιωτικά και κρατικά, έχουν δείξει πλήθος ποδοσφαιρικών αγώνων κατά καιρούς. Ακόμη και ήσσονος σημασίας φιλικά ματς, με αδύναμες ομάδες σε περιόδους προετοιμασίας. Αραγε, οι (λεγόμενες και)… μπιραρίες που αντιμετώπιζαν οι ισχυροί προσελκύουν κόσμο παραπάνω από τον Πανιώνιο; Και γιατί οι αρμόδιοι δεν έκαναν τα πάντα ώστε να μεταδοθεί ένα ευρωπαϊκό παιχνίδι μιας ιστορικής ομάδας; Δηλαδή, απέφυγαν να πράξουν το αυτονόητο και δικαίως στη Νέα Σμύρνη νιώθουν ριγμένοι.

Πόλο

Αυτός ο Ομπράντοβιτς ασφαλώς θα αγαπηθεί στο Λιμάνι. Δεν θα είναι persona non grata. Ενας από τους κορυφαίους άσους της πισίνας εντάχθηκε στο δυναμικό του Ολυμπιακού. Ο ηλικίας 31 ετών κροάτης περιφερειακός, αναμφίβολα αποτελεί σημαντική προσθήκη. Εχει κατακτήσει πολλούς τίτλους,μεταξύ άλλων και χρυσό ολυμπιακό μετάλλιοστο Λονδίνο το 2012.