Ο Αμπντελάχ Νούρι δίνει τη μεγαλύτερη μάχη της ζωής του καθώς αντιμετωπίζει μια εγκεφαλική βλάβη η οποία, όπως λένε οι γιατροί, θα είναι μόνιμη και σοβαρή.

Ο Αγιαξ ανακοίνωσε ότι παρά το γεγονός ότι η καρδιά του παίκτη λειτουργεί κανονικά, υπάρχει πρόβλημα σε κάποια σημεία του εγκεφάλου.

«Οι πιθανότητες ανάκτησης των συγκεκριμένων κρίσιμων λειτουργιών του εγκεφάλου είναι μηδαμινές. Αυτό οφείλεται πιθανότατα στην έλλειψη παροχής οξυγόνου στον εγκέφαλο», ανέφερε η ανακοίνωση του ολλανδικού συλλόγου.

Ο 20χρονος Νούρι κατέρρευσε στα τελευταία λεπτά του φιλικού αγώνα της ολλανδικής ομάδας με τη Βέρντερ Βρέμης, το περασμένο Σάββατο στην Αυστρία.

Αμέσως, έσπευσαν τα ιατρικά επιτελεία και των δύο ομάδων για να του προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες και στη συνέχεια διακομίστηκε με ελικόπτερο σε νοσοκομείο του Ινσμπρουκ. Ο Αγιαξ είχε ενημερώσει πως η κατάρρευση οφείλονταν σε καρδιακή αρρυθμία.

Ο Νούρι υποβλήθηκε σε εξετάσεις και στη συνέχεια νοσηλεύτηκε με μηχανική υποστήριξη χωρίς να κινδυνεύει η ζωή του. Οπως έγινε γνωστό, ενδέχεται τις επόμενες ημέρες να διακομιστεί σε νοσοκομείο του Αμστερνταμ.

«Ειναι η χειρότερη είδηση που θα μπορούσαμε να ακούσουμε. Είμαστε κοντά στους γονείς του και όλη την οικογένεια, καθώς είναι δύσκολο να περιγράψουμε την κατάστασή τους. Πολλοί άνθρωποι έχουν προσπαθήσει να συμπαρασταθούν με διαφόρους τρόπους. Ο Αμπντελάχ είναι ένα σπουδαίο ταλέντο, αλλά δυστυχώς δεν θα μάθουμε πόσο σημαντική καριέρα μπορούσε να έχει», είπε ο διευθυντής ποδοσφαίρου του Αγιαξ, Εντβιν Φαν ντερ Σαρ.

Ο Αμπντελάχ Νούρι είχε 15 συμμετοχές με τη φανέλα της ολλανδικής ομάδας στο τελευταίο πρωτάθλημα, στις οποίες περιλαμβάνονται και τρεις στο Γιουρόπα Λιγκ. Εχει γεννηθεί στο Αμστερνταμ και οι γονείς του είναι μαροκινής καταγωγής.

Θυμίζουμε πως στις αρχές του καλοκαιριού είχε καταρρεύσει στη διάρκεια της προπόνησης στην Κίνα ο Σέικ Τιοτέ. Ο διεθνής Ιβοριανός που είχε μετακομίσει στο Πεκίνο και την ομάδα Εντερπράισες απεβίωσε στις 5 Ιουνίου.