Η κλήρωση του νέου πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκας πραγματοποιήθηκε, οι εκκρεμότητες όμως παρέμειναν. Οι σχέσεις με το συνδρομητικό κανάλι εξακολουθούν να είναι τεταμένες, ενώ όσα είχαν αποφασιστεί περί αναδειξης του πρωταθλητή μέσω των πλέι οφ τον περασμένο Μάρτιο μπορεί τελικά να μην ισχύσουν καθώς η Big Four του ελληνικού ποδοσφαίρου είναι υπέρ της κατάργησής τους!

Στο χτεσινό ΔΣ (το οποίο θα ολοκληρωθεί όπως και η Γενική Συνέλευση την προσεχή Τετάρτη), ΑΕΚ και ΠΑΟΚ κατέθεσαν πρόταση κατάργησης των πλέι οφ επικαλούμενοι το βαρύ πρόγραμμα και την καταπόνηση των ποδοσφαιριστών, σε μία περίοδο μάλιστα που ακολουθεί και διοργάνωση Παγκοσμίου Κυπέλλου, με πιθανή συμμετοχή και της Εθνικής Ελλάδας. Σε αυτή την πρόταση συμφώνησαν τόσο ο Παναθηναϊκός όσο και ο Ολυμπιακός!

Οι εκπρόσωποι των τεσσάρων ομάδων θα συναντηθούν τη Δευτέρα με εκπροσώπους του συνδρομητικού καναλιού προκειμένου να συζητήσουν εφόλης της ύλης και να βρουν λύσεις όχι μόνο στο οικονομικό, αλλά και στα υπόλοιπα φλέγοντα ζητήματα. Ο συνεταιρισμός δεν έχει διάθεση ρήξης με τη NOVA και η επιθυμία όλων είναι να συνεχιστεί η συνεργασία. Ωστόσο, από το συνδρομητικό κανάλι σημειώνουν πως το ΔΣ της Λίγκας αδυνατεί να υλοποιήσει μέτρα τα οποία οι ίδιοι έχουν αποφασίσει και πως «το ενδιαφέρον των περισσοτέρων προέδρων των ΠΑΕ στρέφεται αποκλειστικά και μόνο στην εξυπηρέτηση των μικροσυμφερόντων τους και όχι στη συνολική αναβάθμιση του ποδοσφαίρου».

Ουσιαστικά οι ομάδες και οι φίλαθλοι έμαθαν το πρόγραμμα του νέου πρωταθλήματος, όμως δεν γνωρίζουν ακόμα τους κανόνες διεξαγωγής του, καθώς η προκήρυξη θα να γίνει γνωστή στο ΔΣ της προσεχούς Τετάρτης. Μέχρι τότε βέβαια, αναμένεται να γίνουν πολλές συζητήσεις, καθώς θα πρέπει να επιλυθούν ζητήματα που αφορούν όχι μόνο τα πλέι οφ και την ανέδειξη του πρωταθλητή μέσω αυτών, αλλά και της μείωσης του αριθμού των ομάδων, όπως επίσης και την αναδιανομή των εσόδων για την οποία πιέζουν οι υπόλοιπες δώδεκα ομάδες. Κι όπως έχουν ήδη ξεκαθαρίσει οι 12 μόνο αν γίνει δεκτή η αναδιανομή των εσόδων θα συμφωνήσουν να μειωθούν από 16 σε 14.

Επί της κλήρωσης τώρα, στον πρώτο γύρο 13 παιχνίδια θα διεξαχθούν χωρίς θεατές. Ο ΠΑΟΚ έχει να εκτίσει ποινή επτά αγωνιστικών κεκλεισμένων των θυρών, η ΑΕΚ τρεις, ο Παναθηναϊκός μία και ο Ολυμπιακός δύο, καθώς η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ εσβησε την πρωτόδικη ποινή των τριών αγώνων με άδειες εξέδρες για όσα συνέβησαν στο ημίχρονο του αγώνα με τον Πλατανιά.

Ετσι, η ΑΕΚ θα υποχρεωθεί να αγωνιστεί στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό (5η αγωνιστική) χωρίς την παρουσία των φίλων της στις εξέδρες του ΟΑΚΑ. Ο ΠΑΟΚ πάντως, μπορεί να αγωνιστεί με θεατές κόντρα στον Παναθηναϊκό την 14η αγωνιστική, καθώς κατά πάσα πιθανότητα θα μεσολαβήσει αγώνας για το Κύπελλο.

Υπενθυμίζοντας ότι η έναρξη του νέου πρωταθλήματος έχει προγραμματιστεί για τις 19-20 Αυγούστου, αναφέρουμε το πρόγραμμα της πρεμιέρας:

Ατρόμητος – Απόλλων Σμύρνης, Ξάνθη – Λαμία, Πλατανιάς – Παναθηναϊκός, ΑΕΚ – Παναιτωλικός Αστέρας Τρίπολης – ΠΑΣ Γιάννινα, Ολυμπιακός – Λάρισα, Λεβαδειακός – ΠΑΟΚ, Κέρκυρα – Πανιώνιος.