Με παρακαταθήκη το χάλκινο μετάλλιο στο Καζάν, η εθνική ομάδα πόλο των Ανδρών φιλοδοξεί για μία ανάλογη πορεία και στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Βουδαπέστης. Η ελληνική ομάδα ρίχνεται στη μάχη τη Δευτέρα, με πρώτη αντίπαλο την Ισπανία. Θα ακολουθήσουν η Νότια Αφρική και η Σερβία. Μία ημέρα νωρίτερα θα αρχίσει τις προσπάθειές της και η Εθνική Γυναικών. Η αυριανή πρεμιέρα είναι κόντρα στη Ρωσία και στη συνέχεια θα αντιμετωπίσει Καζακστάν και Αυστραλία.

«Νομίζω ότι η ομάδα είναι απόλυτα έτοιμη. Τουλάχιστον αυτό έδειξαν τα τελευταία δείγματα στο τουρνουά στις Συρακούσες. Αν εξαιρέσουμε το τελευταίο οκτάλεπτο στο ματς με την Ιταλία, η απόδοσή μας ήταν ικανοποιητική. Μπορούμε λοιπόν να πάμε καλά στη Βουδαπέστη» υποστηρίζει ο διεθνής πολίστας Αλέξανδρος Γούνας. «Η ομάδα αυτή έχει δείξει ότι μπορεί να είναι σε πρωταγωνιστικό ρόλο. Συγκριτικά με τη διοργάνωση στο Καζάν δεν θα έχουμε Μυλωνάκη και Αφρουδάκη, αλλά εμείς θα προσπαθήσουμε να βλέπουμε το κάθε ματς ξεχωριστά. Πρώτα να μπούμε στην οκτάδα και στη συνέχεια βλέπουμε. Οφείλουμε να είμαστε προσεκτικοί και να μη ρισκάρουμε».

Ο Γούνας δίνει τον τίτλο του φαβορί στη Σερβία, η οποία παραμένει σχεδόν η ίδια ομάδα, ενώ υπολογίζει ιδιαίτερα και το επιθετικό ταλέντο της Ουγγαρίας. «Τουλάχιστον έως τώρα πιστεύω ότι αυτές οι δύο ομάδες ξεχωρίζουν» υποστηρίζει.

Ο προπονητής της Εθνικής Γυναικών Γιώργος Μορφέσης πιστεύει ότι με εξαίρεση τις ΗΠΑ που είναι το φαβορί, οι άλλες ομάδες, μαζί και η ελληνική, είναι στο ίδιο επίπεδο.

«Ο όμιλος είναι εξαιρετικά δύσκολος. Η Ρωσία και η Αυστραλία είναι παραδοσιακές δυνάμεις στο παγκόσμιο πόλο. Σπουδαία συγκροτήματα. Ισάξιες ομάδες με τη δική μας. Μπορούμε να τερματίσουμε πρώτοι στον όμιλο, μπορεί όμως και τρίτοι. Δεν θέλουμε κάτι τέτοιο, καθώς θα κληθούμε να παίξουμε απέναντι σε μια ομάδα από τις Ουγγαρία ή Ολλανδία στο κρίσιμο χιαστί παιχνίδι» είπε ο ομοσπονδιακός τεχνικός, ο οποίος πάντως είναι αισιόδοξος. «Κάναμε την καλύτερη δυνατή προετοιμασία. Σχεδόν ιδανική. Πάμε στη Βουδαπέστη χωρίς άγχος, με στόχο να διεκδικήσουμε τη νίκη σε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά» τόνισε.

Οσο για τη διοργάνωση: «Κανείς δεν μπορεί να κοντράρει τις ΗΠΑ. Από τη δεύτερη θέση και κάτω, όλα είναι ανοιχτά. Η Ουγγαρία έχει ένα μικρό πλεονέκτημα λόγω έδρας, αλλά εκτιμώ ότι όλες οι ομάδες είναι ισάξιες. Ελάχιστες είναι οι διαφορές μεταξύ τους» σημείωσε ο Μορφέσης.