Και νεόνυμφους δέχονται πλέον στο Προεδρικό Μέγαρο! Αλλά όχι όποιον κι όποια! Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος ήταν καλεσμένος στον γάμο του Σάκη Ρουβά με την Κάτια Ζυγούλη που ύστερα από τέσσερα παιδιά «το πήρε το κορίτσι», αν και, όπως έμαθα από συναδέλφους που εντρυφούν στα κοσμικά και είναι γνώστες του «κορυφαίου event αυτού του καλοκαιριού», τα παιδιά τους ήταν εκείνα που «απαίτησαν η μαμά και ο μπαμπάς να παντρευτούν!».

Ομως ο Παυλόπουλος, λόγω «ανειλημμένων υποχρεώσεων», δεν κατάφερε να παρευρεθεί, είπε όμως στο ζευγάρι να περάσει μια βόλτα από την Ηρώδου Αττικού, να του δώσει τις «θεσμικές» ευχές του. Και με φωτογραφικό ενσταντανέ, παρακαλώ –όταν κάνεις κάτι, πρέπει να το κάνεις σωστά. Αντε και σε βαφτίσεις! Γιατί βέβαια ο Προκόπης γνωρίζει ποιος είναι ο ρόλος του, απλά μερικές φορές επιλέγει να μην τον ακολουθεί.

Στο Αιγαίο

Να φύγω τώρα από τις κοσμικές ενασχολήσεις του Προέδρου και να πάω στην Κάσο όπου ταξίδεψε προκειμένου να παραστεί στις εορταστικές εκδηλώσεις μνήμης και τιμής για τη συμπλήρωση των 70 χρόνων από την Ενσωμάτωση της Δωδεκανήσου. Από εκεί έκανε και την καθιερωμένη δήλωση για την Τουρκία (σχετικό ρεπορτάζ στη σελίδα 13).

Ο Παυλόπουλος ανακηρύχθηκε επίτιμος δημότης Κάσου σε ειδική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, ενώ παραβρέθηκε και στην εκδήλωση αδελφοποίησης του νησιού με την ιερή πόλη του Μεσολογγίου. Νωρίτερα ο Πρόεδρος παρέστη σε δοξολογία στον ιερό ναό της Αγίας Μαρίνας και στη συνέχεια σε επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο των ηρώων.

Ο καιρός όμως του τα χάλασε και σήμερα «λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών» έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου της Προεδρίας και «σε συνεννόηση με το υπουργείο Εθνικής Αμυνας» πως δεν θα μεταβεί, τελικώς, στην Ικαρία.