Μέρες της δεκαετίας του 1980, όταν η Μίλαν σάρωνε στο μεταγραφικό μέτωπο αποκτώντας την αφρόκρεμα του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου χωρίς το νέο της αφεντικό Σίλβιο Μπερλουσκόνι να φείδεται χρημάτων, αναβιώνουν στην Casa Milan.

Πέρα από κάθε πρόβλεψη και με δεδομένη την οικονομική ισχύ των ομάδων της αγγλικής Πρέμιερ Λιγκ και του πανίσχυρου ισπανικού διπόλου Μπαρτσελόνα – Ρεάλ Μαδρίτης, η Μίλαν αναδεικνύεται, προς το παρόν, σε πρωταθλήτρια στις φετινές μεταγραφές.

Μετά την πρόσφατη μεταβίβαση των μετοχών από τον Μπερλουσκόνι στον Κινέζο Λι Γιονγκχόνγκ έναντι 730 εκατ. ευρώ, ο νέος ιδιοκτήτης κράτησε την υπόσχεσή του και ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο στη μυθική ιστορία της Μίλαν.

Εχοντας μπροστά μας σχεδόν ενάμιση μήνα μέχρι την ολοκλήρωση των μεταγραφών, η άλλοτε πανίσχυρη ιταλική ομάδα των επτά Κυπέλλων Πρωταθλητριών / Τσάμπιονς Λιγκ έχει δαπανήσει ήδη 209.500.000 ευρώ και πολύ σύντομα, ίσως τις επόμενες ώρες, το ποσό μπορεί να ξεπεράσει τα 300.000.000.

Η πιο εντυπωσιακή μεταγραφή είναι ασφαλώς αυτή του ιταλού αμυντικού Λεονάρντο Μπονούτσι από τη Γιούβε που στοίχισε 42 εκατ. ευρώ. Οι νέοι παίκτες που έχουν αφιχθεί στην Casa Milan είναι δέκα, μεταξύ των οποίων ο Πορτογάλος Αντρέ Σίλβα, τον οποίο ο Κριστιάνο Ρονάλντο θεωρεί διάδοχό του, ο τούρκος σπεσιαλίστας στα φάουλ Χακάν Τσαλχάνογλου και ο αργεντινός μέσος Λούκας Μπίλια. Δεν πρέπει να μας διαφεύγει επίσης πως κράτησε στο Μιλανέλο τον Ντοναρούμα, τον οποίο πολιορκούσαν όλες οι ομάδες με τα μεγάλα πορτοφόλια.

Τα καλύτερα για τους Τιφόζι της Μίλαν έρχονται. Η έγκυρη «Γκατζέτα ντέλο Σπορτ» αποκάλυψε χθες πως η Μίλαν βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις με τη Ρεάλ Μαδρίτης για την απόκτηση του Αλβαρο Μοράτα έναντι 70 εκατ. ευρώ. Το δημοσίευμα αναφέρει επίσης πως στον παίκτη προσφέρεται ετήσιο συμβόλαιο 10 εκατ. ευρώ.

Το δημοσίευμα επιβεβαίωσε ο αθλητικός διευθυντής της Μίλαν, Μασιμιλιάνο Μιραμπέλι, σημειώνοντας ωστόσο πως η απόκτηση του παίκτη θα γίνει «μόνο με τους δικούς μας όρους».

Τα δύο χρόνια που έπαιξε στη Γιουβέντους, μέχρι το καλοκαίρι του 2016, ο Μοράτα είχε δηλώσει πως δεν πρόκειται να προδώσει τη Γηραιά Κυρία και δεν θα παίξει σε άλλον ιταλικό σύλλογο. Οι Ροσονέρι δεν έχουν ξεχάσει εκείνη την τοποθέτησή του. Ωστόσο, «ανάγκα και θεοί πείθονται» ένθεν κακείθεν.

Ο Μοράτα είναι στριμωγμένος μετά το ναυάγιο της μεταγραφής του στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και σύμφωνα με τα ισπανικά ρεπορτάζ άλλαξε εκπρόσωπο προκειμένου να ρίξει γέφυρες στη Μίλαν. Η τελευταία έχει επίσης ανάγκη έναν δυνατό σέντερ φορ για να πλαισιώσει τον Πορτογάλο Αντρέ Σίλβα.

Ο Μιραμπέλι πάντως δεν αποκλείεται να χρησιμοποιεί την περίπτωση Μοράτα για να μειώσει τις απαιτήσεις της Τορίνο για τον Μπελότι και της Ντόρτμουντ για τον Ομπαμεγιάνγκ, για τους οποίους επίσης ενδιαφέρονται οι Ιταλοί.

Ταυτόχρονα ο ισχυρός άνδρας της Μπάγερν, Καρλ Χάιντς Ρουμενίγκε, επιβεβαίωσε τις φήμες πως η Μίλαν κινείται για την απόκτηση του επίσης Πορτογάλου Ρενάτο Σάντσες.

Οι Ιταλοί θεωρούν σχεδόν βέβαιο πως το μπάτζετ στις μεταγραφές της Μίλαν θα ξεπεράσει τα 300 εκατ. ευρώ, ποσό σχεδόν διπλάσιο απ’ αυτό που είχε δαπανήσει ο Ρόμαν Αμπραμόβιτς στην πρώτη του χρονιά στην Τσέλσι τη σεζόν 2003-2004.

Εστω και με αυτόν τον τρόπο, η Μίλαν πετά πέτρες στα λιμνάζοντα νερά του ιταλικού ποδοσφαίρου, ανανεώνει τον ανταγωνισμό με την κραταιά την τελευταία εξαετία Γιουβέντους και στέλνει σήμα στην ποδοσφαιρική αγορά πως το Καμπιονάτο είναι έτοιμο να διεκδικήσει την επιστροφή του στην κορυφή του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου.