Βόμβα… βυθού!

Σε άλλες εποχές ασφαλώς θα επρόκειτο για τη μεταγραφή του καλοκαιριού. Ο σούπερ Μπραντάο στα μέρη μας! Για να φορέσει φανέλα ελληνικής ομάδας –ούτε στα μακρινά όνειρα δεν μπορούσε να συμβεί αυτό, πόσω μάλλον όταν αφορά μικρομεσαία ομάδα του εγχώριου πρωταθλήματος. Ο βραζιλιάνος φορ που στοίχειωσε τις ζεστές νύχτες αρκετών που τον περίμεναν να αφιχθεί, να ενισχύσει με τα γκολ του πότε τον έναν δυνατό και πότε τον άλλον. Αλλά πώς, αλήθεια, να γινόταν αυτό όταν ο διεθνής άσος φόρτωνε ακόμη με γκολ τα δίχτυα όταν έβγαζε το ψωμί του σε δυνατά πρωταθλήματα; Σαχτάρ, Μαρσέιγ, Σεντ Ετιέν, Μπαστιά ήταν οι ομάδες που απήλαυσαν τις υπηρεσίες τού φορ. Και τώρα, στα 37 του χρόνια, έφτασε και εντάσσεται στο δυναμικό του Λεβαδειακού. Προερχόμενος από μικρή κατηγορία της πατρίδας του. Θα αποδώσει; Θα θυμίσει έστω και λίγο την υψηλή του κλάση; Ποιος να ξέρει… Για την ακρίβεια, ουδείς μπορεί να γνωρίζει την τωρινή κατάσταση του Μπραντάο. Αποδεικνύεται, έτσι, ότι όταν κάποιος έχει ανάγκη και τα λίγα ευρώ, μπορεί να φτάσει οπουδήποτε. Ακόμη και στη μνημονιακή Ελλάδα, ακόμη και στην Ινδονησία, γιατί με αυτή τη χώρα φλερτάρισε νωρίτερα ο επιθετικός. Οσο για τον Λεβαδειακό, βάζει στις τάξεις του ένα όνομα που θα τον «σκεπάσει» και πέραν πάσης αμφιβολίας θα αποτελέσει μια από τις ατραξιόν της σεζόν. Να δούμε και πόσες επιτυχίες θα σημειώσει…

Χωρίς διάκριση

H Θεσσαλονίκη μπορεί να πήρε άνετα το χρυσό μετάλλιο (οργανωτικά) για τη φιλοξενία του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ιστιοπλοΐας της κλάσης 470 που φιλοξένησε, με διοργανωτή τον τοπικό ναυτικό όμιλο, όμως οι προσδοκίες ήταν μεγάλες στον αγωνιστικό τομέα για κάποιο μετάλλιο.

Κάτι που δεν προέκυψε ούτε από τους χάλκινους ολυμπιονίκες μας Μάντη και Καγιαλή, αλλά ούτε και από τις νεαρές παγκόσμιες πρωταθλήτριες Μπόζη και Κλωναρίδου. Αμφότερα τα πληρώματα έμειναν στη 10η θέση.

Μεταγραφές προ των πυλών

Οπως συνηθίζεται να λέγεται, ο Παναθηναϊκός γκαζώνει για μεταγραφές. Βλέπετε, τις έχει απόλυτη ανάγκη ο Ουζουνίδης και μένει να φανεί ποιος θα καταφθάσει πρώτος στο Κορωπί. Πάντως, αυτό που συνάγεται είναι ότι πρέπει να έφτασε χρήμα από την πώληση του Μπεργκ στην Αλ Αϊν. Εστω κι αν είναι μικρότερη η βοήθεια, κάτι έδωσε ο σουηδός φορ προκειμένου να κινηθεί ο μύλος τον μεταγραφών και να ενισχυθεί περισσότερο το Τριφύλλι ενόψει της νέας σεζόν και των επερχόμενων ευρωπαϊκών του υποχρεώσεων.
Μετάλλιο

Είναι βέβαιο ότι ο Γιάννης Κυριαζής θα μας απασχολήσει και στο μέλλον. Ο νεαρός πρωταθλητήςτου ακοντισμού,

ο οποίος κατέκτησετο ασημένιο μετάλλιοστο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημακάτω των 23 ετών στο Μπιτγκός(με βολή

στα 81,04 μ.), είναι από τα ανερχόμενα αστέρια του αθλήματος καιδεν είναι λίγοι αυτοί που βλέπουν στο πρόσωπό του έναν νέο Γκατσιούδη. Υπερβολικό; Ο χρόνος θα δείξει, αλλάτο ταλέντο υπάρχει.