Εποχής, γεμάτο γεύση, το σταφύλι είναι ένα φρούτο πλούσιο σε αντιοξειδωτικά. Σε συνδυασμό με το μύρτιλο δίνει την απόλυτα δροσερή γεύση στο σορμπέ.

Υλικά

2 κιλά κόκκινα σταφύλια καθαρισμένα (ή προτιμήστε αυτά χωρίς κουκούτσια)

250 γραμμάρια νερό

200 γραμμάρια ζάχαρη

50 γρ. χυμό μύρτιλο

1 ασπράδι αυγού χτυπημένο

Εκτέλεση

Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε το νερό με τη ζάχαρη, τον χυμό μύρτιλου. Τα βράζουμε για 5 λεπτά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και τα αφήνουμε στο ψυγείο να κρυώσουν καλά.

Ταυτόχρονα καθαρίζουμε τα σταφύλια από τα κουκούτσια και τα πολτοποιούμε σε ένα μπλέντερ.

Όταν το σιρόπι μας είναι κρύο το ενώνουμε μαζί με τον πολτό του σταφυλιού ανακατεύοντας και το ασπράδι αυγού χτυπημένο καλά (να έχει ασπρίσει λίγο), αφού ανακατέψουμε καλά τοποθετούμε το μείγμα στη παγωτομηχανή και το δουλεύουμε για 25 λεπτά περίπου μέχρι να παγώσει καλά και τοποθετούμε στις ειδικές θήκες για παγωτό και το βάζουμε στην κατάψυξη για 2 ώρες.

Αν δεν έχουμε παγωτομηχανή τοποθετούμε το μείγμα στη κατάψυξη και το αφήνουμε για τουλάχιστον 6 ώρες.