Από success story σε success story πάει η κυβέρνηση σε όλους τους τομείς. Πιο πρόσφατη απόδειξη εξάλλου ήταν η κατάρρευση τμήματος ψευδοροφής ενός διαδρόμου πάνω σε ράντζο (!) στο Νοσοκομείο Χίου. Μπορεί να ήταν ένα ατυχές και μεμονωμένο περιστατικό που θα μπορούσε να συμβεί οποιαδήποτε στιγμή. Οταν όμως αθροίζεται ως συμβάν πλάι στην ευρύτερη δεινή εικόνα της δημόσιας Υγείας και των νοσοκομείων με τις τεράστιες ελλείψεις και τα τριτοκοσμικά φαινόμενα, δεν ομιλούμε πια για περιπτωσιολογία. Αλλά για τρανή απόδειξη της πραγματικότητας.

Σε μια στιγμή δε, που η τουριστική σεζόν κορυφώνεται και χιλιάδες ξένοι επισκέπτες περνούν ή μπορεί να περάσουν από τις βαθμίδες Υγείας του κράτους, αντιλαμβανόμαστε τα σήματα που εκπέμπουμε έξω. Προφανώς, τα παραπάνω κωμικοτραγικά στην Υγεία δεν αφορούν μόνον τους τουρίστες. Αλλά όλους τους Ελληνες, που εύχονται να μη χρειαστεί να περάσουν από το πολάκειο σύστημα υγείας.

Κι όμως, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας είναι λαλίστατος στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Συχνά και με μεγάλη έμπνευση παρουσιάζει μια ειδυλλιακή κατάσταση στον χώρο που εποπτεύει και του οποίου προΐσταται μαζί με τον Ανδρέα Ξανθό. Δεν φτάνουν σε αυτόν προφανώς τα παράπονα, ο θυμός, η απελπισία όσων περνούν από τα νοσοκομεία. Η ΠΟΕΔΗΝ συχνά καταγγέλλει την κατάσταση σε πολλά από αυτά (για παράδειγμα μόλις τον Ιούνιο είχε αποκαλύψει τι επικρατεί στο Δρομοκαΐτειο). Συχνά και ασθενείς έχουν προβεί σε καταγγελίες και αποτυπώσεις των όσων πέρασαν. Περί όλων αυτών, βέβαια, η σιωπή της κυβέρνησης είναι εκκωφαντική.