Τα στοιχεία είναι πρωτόγνωρα. Και επιβεβαιώνουν πως η παρούσα συγκυρία δεν σηκώνει φιέστες όπως αυτή που είδαμε χθες από τον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα κατά την επίσκεψή του στο υπουργείο Εργασίας. Σύμφωνα, λοιπόν, με έρευνα της διαΝΕΟσις, οι μισοί Ελληνες ηλικίας 18-35 ετών δηλώνουν ότιυποστηρίζονται οικονομικά από τους γονείςή άλλους συγγενείς τους.Από την άλλη, στην επίσης πολύ ενδιαφέρουσα έρευνα, μόνο το 15% των άνεργων νέων θεωρεί αρκετά ή πολύ πιθανό να βρει δουλειά τους επόμενους έξι μήνες, ενώτο 41% δηλώνει έτοιμο να μετακομίσεισε άλλη χώρα για να δουλέψει.

Προφανώς όλοι οι παραπάνω δεν άκουσαν την ομιλία του Πρωθυπουργού χθες στο υπουργείο Εργασίας, όπου επιχείρησε να ανασκευάσει την πραγματικότητα με αλχημείες. Ανάμεσά τους, η βασικότερη πως η ανεργία έχει πέσει πολύ, χωρίς βεβαίως να είναι ειλικρινής και να παραδέχεται πως απλώς γενικεύονται οι μισές θέσεις εργασίας και η υποαπασχόληση. Τι θα μπορούσε όμως να πει σε έναν νέο της έρευνας της διαΝΕΟσις; Αλήθεια, πόσο πειστικά είναι τα αφηγήματα της κυβέρνησής του, όταν οι πιο παραγωγικές ηλικίες λοξοκοιτούν έξω ή μένουν με τους γονείς τους ή δηλώνουν απαισιόδοξες για την απασχόλησή τους;

Γιατί εκτός από τα χαμόγελα, τις στημένες φωτογραφίσεις και τα λόγια που απλώς αποτυπώνουν προπαγανδιστικές τακτικές, υπάρχει και το μεγάλο κάδρο μιας χαμένης γενιάς που προσπαθεί να σταθεί στα πόδια της εδώ γύρω. Και που προφανώς δεν έχει κοντή μνήμη ή δεν τρώει σανό.