Περί φανέλας

Αυτή η εβδομάδα θα έχει οσμή θερινής κολεξιόν. Κι αν η ΑΕΚ προ ολίγου καιρού γνωστοποίησε τις εμφανίσεις της νέας σεζόν, σειρά παίρνουν ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός. Οι πρωταθλητές τις έδωσαν χθες στη δημοσιότητα, το Τριφύλλι θα το κάνει οσονούπω. Φυσικά, στα social media ήδη γίνεται ένας μικρός χαμός και οι φίλαθλοι, ανεξαιρέτως οπαδικής προέλευσης, λένε το μακρύ και το κοντό τους. Ολα είναι θέμα γούστου. Αλλος θέλει κάτι πιο μινιμάλ, ένας δεύτερος προτιμά φανέλες ρετρό, ορισμένοι επιθυμούν να τους θυμίζει κάτι από επιτυχίες του παρελθόντος. Το ζήτημα, αν θέλουμε να εστιάσουμε, δεν είναι οι πρώτες αλλά κυρίως οι δεύτερες ή οι τρίτες εμφανίσεις των ομάδων. Γιατί εδώ γίνεται ο μεγάλος σαματάς. Οι οπαδοί θα πρέπει να αντιληφθούν το κάτωθι: οι εταιρείες φροντίζουν να βγάζουν στην αγορά πολλά σχέδια που μικρό δέσιμο ή σχέση έχουν με τις ομάδες σε ό,τι αφορά τα χρώματα. Είναι θέμα marketing. Αλλες αρέσουν, άλλες όχι. Κάποιες θα πουλήσουν, κάποιες θα φορεθούν μόνο και μόνο επειδή υπάρχει συμβατική υποχρέωση με την εταιρεία που ντύνει τις ελληνικές ΠΑΕ.

Το μείζον είναι η πρώτη εμφάνιση. Η λεγόμενη και «εντός έδρας». Οι δεύτερες είναι μόνο για όσους κοιτούν μόδες ή αναζητούν κάτι εντελώς πρωτότυπο. Γιατί ο Ολυμπιακός με πορτοκαλί ελάχιστα θα φέρνει σε Ολυμπιακό, όπως σε τίποτα δεν θα θύμιζε ΑΕΚ μια ροζ εμφάνιση ή δεν παρέπεμπε σε Παναθηναϊκό μια φιστικί φανέλα που λανσαρίστηκε κάποτε στη Λεωφόρο. Απλά και ξεκάθαρα τα πράγματα.

Διάσταση απόψεων

Λίγες ημέρες πριν από τη ρεβάνς με την Γκόριτσα, στη Νέα Σμύρνη δεν φαίνεται να έχουν κοινή γραμμή σε όλα τα ζητήτημα: χθες, για παράδειγμα, ο Πανιώνιος με ανακοίνωσή του έβαλε κατά της δημοτικής Αρχής πως δεν συνδράμει στις ενέργειές του. Υποστήριξε, μεταξύ άλλων, πως «είναι παντελώς απούσα από όλα τα βελτιωτικά έργα που έχουν ήδη γίνει» και σε άλλο σημείο ότι ««ο δήμος όχι μόνο δεν στέκεται αρωγός στις προσπάθειές μας, αλλά δεν κάνει ούτε τα αυτονόητα».

Γνώμη μας: ανεξάρτητα προς τα πού πηγαίνει το βελάκι με την ένδειξη «δίκιο», η Πλατεία δεν έχει την πολυτέλεια να βλέπει ως ξένα σώματα την ομάδα και τον δήμο.

Πρεμιέρα

Στο Καρπενήσι προέκυψε η «πρώτη» του Μπραντάο με τη φανέλα του Λεβαδειακού. Ο βραζιλιάνος αστέρας των 37 ετών και των πολλών γκολ στην καριέρα του γνώρισε όσους θα έχει προσεχώς συμπαίκτες και φωτογραφίστηκε με αρκετούς από αυτούς. Οπως είπαμε και χθες, μάλλον θα εξελιχθεί στο περισσότερο προβεβλημένο πρόσωπο της ομάδας. Και βέβαια, το ζητούμενο είναι να προσφέρει, να αποδώσει και όχι να μείνει στη μνήμη ως ένας (ακόμη) που ενέσκηψε στα μέρη μας για να κολλήσει τα τελευταία ένσημα μιας μεστής καριέρας…

Δανεικοί

Πολλούς νεαρούς διαθέτει ο ΠΑΟΚ και το θέμα είναι πώς θα αξιοποιηθούν όλοι τους, πόσο χρόνο συμμετοχής θα πάρουν ώστε να βελτιωθούν. Ο Λάμπρου αυτές τις πρώτες στροφές της περιόδου δείχνει ανεβασμένος με τα χρώματα του Πανιωνίου. Λέτε στη Νέα Σμύρνη, που έχει ανοιχτό κανάλι με την Τούμπα, να προκύψει και δεύτερος ταλαντούχος επιθετικός;