Ο Ρότζερ Φέντερερ μπορεί να ετοιμάζεται να γιορτάσει τα 36α γενέθλιά του (8 Αυγούστου), αλλά συνεχίζει να κάνει όνειρα. Μετά τον όγδοο τίτλο στο Γουίμπλεντον, ο ελβετός τενίστας σημείωσε πως έχει ακόμα πολλά να κάνει και δεν έκρυψε ότι θα ήθελε να αγωνίζεται στα γήπεδα του All England Club μέχρι την ηλικία των 40 χρόνων!

«Μ’ αρέσει να παίζω στα μεγάλα τουρνουά. Δεν με πειράζει η προπόνηση, ούτε τα ταξίδια. Επειδή έχω επιλέξει να αγωνίζομαι λιγότερο, κερδίζω έτσι χρόνο ξεκούρασης. Αισθάνομαι σαν να εργάζομαι πλέον παρτ τάιμ» είπε ο 36χρονος Ελβετός, ο οποίος ανέβηκε ξανά στο Νο3 της παγκόσμιας κατάταξης, μειώνοντας την απόσταση τόσο από τον Ναδάλ όσο και από τον Μάρεϊ. Ετσι, έχει αρχίσει να σκέπτεται την επιστροφή του στην κορυφή.

Φυσικά θα συνεχίζει την ίδια διαχείριση, η οποία τον βοήθησε να φτάσει στο 19ο Γκραν Σλαμ. Κατά πάσα πιθανότητα θα αφήσει το τουρνουά του Μόντρεαλ και θα αγωνιστεί μόνο στο Σινσινάτι, ως προετοιμασία για το Οπεν των Ηνωμένων Πολιτειών στη Νέα Υόρκη.

Στη συνέχεια, σχεδιάζει να αγωνιστεί στη Σαγκάη και θα ακολουθήσουν δύο Indoor τουρνουά (Βασιλεία και Παρίσι) και φυσικά οι τελικοί του World ATP, τον Νοέμβριο, στο Λονδίνο.

Ο Φέντερερ γιόρτασε τον όγδοο τίτλο του στο Γουίμπλεντον έως τα ξημερώματα. Μετά το δείπνο που παρέθεσαν οι διοργανωτές, βρέθηκε σε ένα μπαρ με μεγάλη παρέα φίλων. «Πήγα για ύπνο γύρω στις πέντε το πρωί και το κεφάλι μου γυρίζει. Δεν ξέρω τι έκανα χθες το βράδυ, υποθέτω ότι ήπια διαφορετικά ποτά» έλεγε γελώντας χθες το πρωί σε εκπροσώπους του Τύπου.

«Ο στόχος μου τώρα είναι να απολαύσω τον τίτλο του Γουίμπλεντον. Ποτέ δεν είχα σκεφτεί πόσα Γκραν Σλαμ θα έχω. Ημουν ευχαριστημένος όταν είχα 17 και 18, θεωρούσα ήταν ήταν ιδιαίτερα σημαντικό. Τώρα στα 19 αισθάνομαι υπέροχα. Νομίζω ότι είναι η ώρα να σκεφτώ τον εαυτό μου, να ξεκουραστώ ώστε να είμαι υγιής και να συνεχίσω να αγωνίζομαι για τίτλους» δήλωσε ο Φέντερερ. Ενας από τους μεγαλύτερους φαν του Ελβετού είναι ο Ματς Βίλαντερ, ο οποίος πάντα λέει για αυτόν μόνο καλά λόγια: «Είναι καλύτερος απ’ ό,τι ήταν πριν από δέκα χρόνια, την περίοδο που κυριαρχούσε. Κι όλα έχουν να κάνουν με το πάθος και τη νοοτροπία» είπε ο Βίλαντερ.