Με σκληρές δηλώσεις εκατέρωθεν έληξε η κατάθεση του Ανδρέα Λοβέρδου στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για την Υγεία και συγκεκριμένα για το σκέλος του «Ερρίκος Ντυνάν». Η κατάθεση του πρώην υπουργού Υγείας έγινε μετά από επίμονο δικό του αίτημα να προσέλθει άμεσα στην Επιτροπή προκειμένου, όπως δήλωσε, να μην αιωρούνται πράγματα τα οποία επικαλούνται στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός.

Ο Λοβέρδος αναφέρθηκε στις προσπάθειες που κατάβαλλε «για να σταθεί όρθιο το νοσοκομείο», ενώ εξαπέλυσε μύδρους κατά των συριζαίων για «στημένη υπόθεση και μάλιστα εκ του προχείρου στην προσπάθειά σας να ξεφύγετε από τα πολιτικά βάραθρα που σας έχει ρίξει η ανικανότητα, ο λαϊκισμός και η δημαγωγία σας», όπως είπε επί λέξει διαβάζοντας στο τέλος της κατάθεσής του την γραπτή δήλωση που συνέταξε εκείνη την ώρα, προκαλώντας την δυσφορία των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ.

Τους εγκάλεσε δε που έφεραν τον Ανδρέα Μαρτίνη να καταθέσει για «να σας πει την αλήθεια ή να σας πει αυτά που θέλατε να σας πει;». Και κατήγγειλε την πλειοψηφία για «προαποφασισμένο πόρισμα» και για «πολιτικό αμοραλισμό που σας έχει πωρώσει και σας έχει μεταβάλλει σε αδίστακτους θεσιθήρες». Εκανε δε λόγο για «ηθικό ευτελισμό» της κυβέρνησης και κάλεσε τα μέλη της πλειοψηφίας της Επιτροπής να του ζητήσουν συγγνώμη και να αποδεχθούν πως έκανε «ό,τι είναι πολιτικώς δυνατό για να διασωθεί το “Ερρίκος Ντυνάν”».

Η δήλωση Λοβέρδου προκάλεσε τις αντιδηλώσεις των συριζαίων βουλευτών οι οποίοι αντεπιτέθηκαν στον πρώην υπουργό Υγείας για αλαζονεία και περιφρόνηση του ρόλου της Επιτροπής στην οποία αδίκως αποδίδει στοχεύσεις και μεθοδεύσεις εναντίον του.