Μου είπε ένας φίλος, γνωστός για τα φιλοκεντροαριστερά του αισθήματα: «Τώρα που είμαστε εν αναμονή της εκλογής αρχηγού, θα ακούσεις πολλά και διάφορα. Μην τα πιστέψεις όλα, να κρατάς για τα πάντα αμφιβολία».

Και πράγματι, κάπως έτσι είναι τα πράγματα –ακούγονται εδώ και μέρες φήμες για ονόματα που αναμένεται να θέσουν υποψηφιότητα για την αρχηγία της ΔΗΣΥ και λεπτομέρειες για διαδικασίες που δεν έχουν ακόμα αποφασιστεί, πολύ απλά γιατί ο υπεύθυνος γι’ αυτές Νίκος Αλιβιζάτος ακόμα κάνει συναντήσεις και συγκεντρώνει προτάσεις! Για παράδειγμα, οι πληροφορίες που κάνουν λόγο για έναν υποψήφιο αρχηγό από κάθε κόμμα: αυτή είναι μια πρόταση που είχε πέσει στο τραπέζι πριν από αρκετό καιρό, με άλλα δεδομένα, χωρίς καν να υπάρχει απόφαση πάνω στο θέμα.

Σε άλλα νέα, η Φώφη και το επιτελείο της επέστρεψαν από τις διακοπές τους, οπότε στη Χαριλάου Τρικούπη σήμερα αρχίζουν τις συσκέψεις –μία από αυτές, η μόνη σίγουρη, έχει να κάνει με την επέτειο της «3ης Σεπτέμβρη». Και για τα οργανωτικά παίρνουν μπρος οι μηχανές, με στόχο μέχρι το τέλος του μήνα το αργότερο να έχουν ανακοινωθεί όλα τα ονόματα που θα συμμετάσχουν στο 50μελές όργανο. Την Πέμπτη θα γίνει και η προετοιμασία για τη συζήτηση της Παρασκευής στη Βουλή, με τη ΔΗΣΥ να σηκώνει τους αντιπολιτευτικούς τόνους.