Εδώ και αρκετό καιρό τα βιντεάκια ενός ρασοφόρου μέσω των οποίων επιτίθεται με ύβρεις και χυδαίες εκφράσεις στις τράπεζες, στις κάρτες και στα ΑΤΜ, χαρακτηρίζοντάς τα όργανα του Σατανά κάνουν τον γύρο του Ιντερνετ και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Ο αυτοαποκαλούμενος «πατήρ Κλεομένης», που θυμίζει τις τρας φιγούρες των υπερσυντηρητικών ιερωμένων των παραεκκλησιαστικών οργανώσεων, πριν από λίγες ημέρες ξεπέρασε κάθε όριο. Βεβήλωσε το μνημείο του Ολοκαυτώματος στη Λάρισα. Στο βίντεο που ανέβασε στο ΥouΤube εμφανίζεται να φτύνει το μνημείο, να το κλωτσάει, να εκτοξεύει βαρύτατες ύβρεις κατά των Εβραίων και στο τέλος να πετάει και ένα αβγό.

Το περιστατικό προκάλεσε την αντίδραση του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου Ελλάδος αλλά και της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Σκληρές ανακοινώσεις

Το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο κάνει λόγο για επαίσχυντο και λυπηρό περιστατικό βεβήλωσης του Μνημείου του Ολοκαυτώματος των Εβραίων, το οποίο δε, ήταν και το πρώτο που ανεγέρθηκε στην Ελλάδα το 1987. Κάλεσε δε την Αστυνομία και τη Δικαιοσύνη να προβούν στη άμεση σύλληψη του δράστη.

Από την πλευρά της η Εκκλησία της Ελλάδος με ανακοίνωση της Ιεράς Συνόδου έσπευσε να διευκρινίσει ότι το πρόσωπο αυτό «δεν είναι ούτε μοναχός, ούτε κληρικός της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ελλάδος». Η Σύνοδος αποδοκιμάζει τις παράνομες πράξεις του ως απολύτως άσχετες με τον Λόγο της αγάπης του Χριστού. Επιπλέον, καλεί τον λαό να είναι γενικότερα επιφυλακτικός απέναντι σε ανάλογες περιπτώσεις ρασοφόρων, οι οποίοι εμφανίζονται ως δήθεν μοναχοί ή κληρικοί της Ορθόδοξης Εκκλησίας.

Τον αποτροπιασμό του εκφράζει και ο Εισηγητής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας, βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας, Μάξιμος Χαρακόπουλος. Οπως λέει, η βεβήλωση του μνημείου του Ολοκαυτώματος στη Λάρισα από έναν αυτοαποκαλούμενο μοναχό είναι πράξη απαράδεκτη και απολύτως καταδικαστέα, η οποία εύλογα προκαλεί τον αποτροπιασμό κάθε σκεπτόμενου πολίτη. Αυτές οι πράξεις μισαλλοδοξίας και μίσους είναι ξένες προς τον ελληνικό πολιτισμό και την Ορθοδοξία.