Στερνή μου γνώση…

Δύο οι ειδήσεις που (μας) έκαναν εντύπωση τη χθεσινή ημέρα: η πρώτη, αφορά την με κοινή επιθυμία λύση συμβολαίου του Αρη με τον Τζιμπούρ. Η δεύτερη, σχετίζεται με την προσφυγή που έκανε ο Βέμερ κατά του Παναθηναϊκού και αξιώνει ποσό της τάξεως των 550.000 ευρώ. Σε πιάνει, δηλαδή, ίλιγγος… Φυσικά, η απορία που έρχεται αμέσως στον νου είναι η ακόλουθη: έπαιζαν ποδόσφαιρο αυτοί; Και κάπου εδώ, ας περάσουμε στο παρασύνθημα. Οσες ομάδες αποκτούν παίκτες και τους αντιμετωπίζουν ως λαχεία, μπορεί στην πορεία να δουν και την άλλη πλευρά του νομίσματος. Να την πατήσουν. Ενδέχεται να χρειαστεί να τους πληρώσουν ή να πληρώσουν για την επιλογή τους. Κάπως έτσι, ο Αρης πρόσφερε πέρυσι τρία (!) χρόνια συμβόλαιο στον Τζιμπούρ κι ας προερχόταν ο αλγερινός κυνηγός από κακή σεζόν με τα χρώματα της ΑΕΚ. Αποτέλεσμα; Ελάχιστη βοήθεια, ενώ αγωνίστηκε σε λιγότερο από 200′ όλη τη χρονιά. Αυτό θα πει αρνητικό ρεκόρ. Οσο για τον Βέμερ, ουδέποτε έπεισε ότι κάνει για τον Παναθηναϊκό και σύντομα, μετά τα πρώτα χαμόγελα του καλοκαιριού του 2015, άρχισαν τα προβλήματα και έχασε τη θέση του στην ενδεκάδα. Εδώ και κάμποσο καιρό είναι ανενεργός, αλλά χθες έσκασε η είδηση-σοκ. Οι ομάδες οφείλουν να κάνουν, ειδικά σε τέτοιες δύσκολες εποχές, διεξοδικές έρευνες προτού φέρουν ποδοσφαιριστές που έλαμπαν μόνο στο παρελθόν. Ας βάζουν «έξυπνες ρήτρες», ας μην είναι τα κορόιδα της όλης ιστορίας.

Διαφορετικά, ας δίνουν χρόνο συμμετοχής στους πιτσιρικάδες. Τουλάχιστον, ακολουθώντας αυτή την οδό, δύσκολα θα βρεθούν στα δικαστήρια…Γιατί δεν αποκλείεται να μπλέξει ο Παναθηναϊκός σοβαρότερα και με τους υπόλοιπους ξένους στους οποίους χρωστάει!

Επιστολή

Χωρίς αρμοδιότητα παραμένει ουσιαστικά η ΕΟΕ μετά την απόφαση του ΣτΕ να ακυρώσει τις εκλογές. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα ο (πρόεδρος) Σπύρος Καπράλος να στείλει επιστολή στον Λάμπη Νικολάου με κοινοποίηση και στον πρόεδρο της ΔΟΕ Τόμας Μπαχ και να ζητεί να αρχίσουν οι διαδικασίες προκειμένου να διεξαχθούν το συντομότερο δυνατό οι εκλογές. Την επιστολή την έστειλε στον Λάμπη Νικολάου (επίτιμο μέλος της ΔΟΕ) καθώς η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή είχε ορίσει αυτόν υπεύθυνο για τη διενέργεια των αρχαιρεσιών στην ΕΟΕ και του ζητά να ξεκαθαρίσει αμέσως τις προθέσεις του. Τα επεισόδια πίσω από τις κουρτίνες της Επιτροπής προδιαγράφονται αρκετά.

Χωρίς μέτρο

Τώρα, τι θα πουν οι αρμόδιοι που συνήθως ζητούν από τους παράγοντες να μη ρίχνουν λάδι στη φωτιά; Ως παράγοντας του ΠΑΟΚ πρέπει να λογίζεται ο Γιώργος Σαββίδης, υιός του Ιβάν. Σε ποστάρισμά του, λοιπόν, ευχήθηκε καλή επιτυχία σε ΠΑΟΚ, Παρτίζαν και ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Δηλαδή, σε δύο αντιπάλους ελληνικών ομάδων. Περί προσωπικής επιθυμίας, ούτε λόγος να γίνεται. Αλλά κάποια όρια ξεπεράστηκαν και οι αντιδράσεις δεν ήταν λίγες.

ΜΕ ΚΑΛΥΨΗ

Aπό τη Nova θα μεταδοθεί τελικά η (αυριανή) ρεβάνς του Πανιωνίου με την Γκόριτσα. Είδατε που όταν υπάρχει καλή θέληση, όλα λύνονται; Θυμίζουμε ότι το πρώτο ματς το είδαν μόνο όσοι βρέθηκαν στο γήπεδο της Νέας Σμύρνης. Και οι εντυπώσεις γι’ αυτό δεν μπορεί να σβήσουν…