Ολυμπιακός και ΑΕΚ δίνουν απόψε εξετάσεις ενώπιον του κοινού τους, για τον βαθμό ετοιμότητας στον οποίο βρίσκονται λίγες ημέρες πριν από το πρώτο ευρωπαϊκό παιχνίδι τους.

Πρόβα τζενεράλε λοιπόν και για τους δύο, με τους Ερυθρόλευκους να αντιμετωπίζουν στο Γ. Καραϊσκάκης τον Αστέρα Τρίπολης (21.00), ενώ η ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ τη Γάνδη (20.30).

Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Μπέσνικ Χάσι, αναμένεται να χρησιμοποιήσει για πρώτη φορά τον Βούκοβιτς, ενώ δεν αποκλείεται να έχει και πάλι τον Ρομαό ως στόπερ. Ο τεχνικός της Ερυθρολεύκων στο φιλικό με τη Λόκερεν είχε δείξει κάποιες από τις προθέσεις του σε ό,τι αφορά την ενδεκάδα που θα χρησιμοποιήσει στο πρώτο ευρωπαϊκό παιχνίδι. Ωστόσο, ξέρει καλά πως έχει προβλήματα να αντιμετωπίσει. Κατ’ αρχάς, Μποτία και Ταχτσίδης πολύ δύσκολα θα είναι στη διάθεσή του, ενώ πρόβλημα τραυματισμού έχει και ο Ρέντσος. Κι αυτός είναι ο λόγος που μεταφέρει τον Ρομαό στο κέντρο της άμυνας.

Οσον αφορά την επίθεση, ο Ανσαριφάρντ θα είναι πάλι στην αρχική ενδεκάδα, καθώς ο Εμενίκε χρειάζεται ακόμα λίγο χρόνο και δύσκολα θα είναι έτοιμος σε μία εβδομάδα.

Στην ΑΕΚ, ο Μανόλο Χιμένεθ είδε τους Γαλανόπουλο και Βράνιες να προπονούνται κανονικά και είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα είναι στη διάθεσή του για το ματς με την ΤΣΣΚΑ. Στο αποψινό φιλικό με τη Γάνδη ο ισπανός τεχνικός θέλει να τσεκάρει ακόμα μία φορά κάποια θέματα σε ό,τι αφορά την τακτική, ενώ όπως επεσήμανε στην προχθεσινή ομιλία του στους παίκτες δεν υπάρχουν βασικοί και αναπληρωματικοί και ο καθένας μπορεί να παλέψει για τη θέση του στην ενδεκάδα. Ο Χιμένεθ αυτό που ζήτησε για άλλη μία φορά από τους παίκτες του είναι να αντιμετωπίζουν κάθε παιχνίδι, ακόμα και το φιλικό, σαν τελικό!

Παράλληλα, η διοίκηση θέλει να τονώσει το οικογενειακό κλίμα ενόψει ΤΣΣΚΑ και όπως έγινε γνωστό όλες τις ημέρες μέχρι και το παιχνίδι με τη ρωσική ομάδα, μετά την προπόνηση οι παίκτες θα δειπνούν όλοι μαζί.

Η Παρτίζαν είναι και τυπικά η αντίπαλος του Ολυμπιακού στον τρίτο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ. Η πρωταθλήτρια Σερβίας έφερε 0-0 στην Ποντγκόριτσα με την Μπούντουτσνοστ, ενώ στο πρώτο ματς είχε νικήσει 2-0. Στο μεταξύ, η Παρτίζαν απέκτησε τον 26χρονο επιθετικό Σεϊντουμπά Σουμά από τη Γουινέα, ο οποίος πέρυσι ήταν πρώτος σκόρερ στη Σλοβακία με τη Σλόβαν Μπρατισλάβας. Η μεταγραφή κόστισε 1,6 εκατ. ευρώ, ποσό-ρεκόρ για την Παρτίζαν.